Artikelarkiv
I artikelarkivet kan du hitta samtliga aktuella artiklar.

Vågen blir ny simhall i Linköping
Bidraget Vågen ritat 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut vinner arkitekttävlingen för Linköpings nya simhall. Vågens arkitektur representerar ett konsekvent formspråk som berör på både långt håll och nära, anser tävlingsjuryn.
Det 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut som är vinnare av arkitekttävlingen för Linköpings nya bad- sim- och mötesplats på Folku... »
20-jun-2017
 
Arkitekttävlingen Nya Kungsberget avgjord
Laterna Magica är ritad av Arkitema. Byggnaden är intressant och berörande med sitt samspel mellan glas och trä, den är väl förankrad i stadsdelens historia och den hanterar platsen på ett överraskande och originellt sätt, säger tävlingsjuryn.
Det är arkitektbyrån Arkitema som vinner arkitekttävlingen för Nya Kungsberget med sitt bidrag Laterna Magica. Genom sina smala och nätta volymer i olika ... »
20-jun-2017
 
Årets fotbollsfest för tjejer
För andra året i rad arrangerades BK Tinnisdagen på Skarpans IP under en härlig blå majhimmel.
Att få se fler barn och ungdomar i rörelse, att få dem att må bättre och hitta glädjen och gemenskapen i motion, idrott och föreningsliv, ser ... »
24-maj-2017
 
Förskolans Dag firades med sång och bullar
Som stolt fastighetsägare till förskolor i Skäggetorp firade Lejonfastigheter dagen tillsammans med 250 förskolebarn och pedagoger.
Förskolans Dag firades i Skäggetorp på gräsplan utanför förskolan Skattegården 72. Hit kom 250 förskolebarn och pedagoger från f&oum... »
19-maj-2017
 
Se tävlingsbidragen till Nya Kungsberget
25 arkitekter tävlar om Nya Kungsberget och idag offentliggörs de inkomna förslagen.
Idag, 17 maj 2017, lanserar vi webbplatsen www.nyakungsberget.se där allmänheten kan se de 25 förslag som juryn arbetar med. Det kommer dock inte att framgå vi... »
17-maj-2017
 
Tillsammans för flickfotbollen i Linköping
Dam- och flickfotbollsföreningen BK Tinnis sätter tillsammans med Lejonfastigheter fokus på tjejerna i Berga. Lördagen den 20 maj genomförs BK Tinnisdagen på Skarpans IP.
Genom en gemensam satsning vill vi erbjuda fler tjejer i Berga med omnejd möjligheten att träna och spela fotboll. Fotboll är så mycket mer än bara det so... »
16-maj-2017
 
Välkomna på Green Drinks by Lejonfastigheter 11/5
Ungdomar och klimatångest står i fokus på Green Drinks by Lejonfastigheter på torsdag. Vi gästas av Svante Axelsson, Jens Rosenqvist och Linköpingsbandet The Majority Says.
Vår påverkan på klimatet är en av vår tids största frågor och nu visar flera undersökningar att många av oss lider av klimat&arin... »
08-maj-2017
 
Skydda din cykel från stöld
Lejonfastigheter deltar i ett projekt för att minska antalet cykelstölder i kommunen och regionen.
Varje år polisanmäls drygt 4000 cykelstölder i Östergötland, varav Linköping står för ungefär hälften.  När vi p&ari... »
20-apr-2017
 
Ursäkta röran – vi bygger om
Nu renoverar vi Café Galejan i biblioteket för en ännu bättre fikaupplevelse i vårt bibliotek.
År 2000 byggdes Linköpings stadsbibliotek upp efter branden 1996, som totalförstörde hela byggnaden i en anlagd brand. Nu har 17 år passerat och de... »
19-apr-2017
 
En tyst minut för offren
Flaggan vajade på halv stång utanför Lejonfastigheters kontor under måndagen.
Idag tystnade Sverige klockan 12 för att hedra offren för fredagens dåd i Stockholm. Lejonfastigheter samlades utanför kontoret på Södra Stång... »
10-apr-2017
 
Är du vår nya kollega?
Vi expanderar och söker fler hungriga, nyfikna och kompetenta lejon som vill bygga Linköping med oss!
Lejonfastigheter växer i takt med staden. Nu söker vi efter fem nya kollegor och en studentmedarbetare som delar vår vision och drivkraft om att skapa Sveriges b&au... »
29-mar-2017
 
Nu städas vintern bort
När våren närmar sig är det dags för att städa upp efter vintern.
När våren närmar sig är det dags för att städa upp efter vintern. Löven som blåst fram under vintern ska tas bort, skrapgaller rengör... »
28-mar-2017
 
Lejonfastigheters årsredovisning för 2016 är här
I år har vi tagit ett helt nytt grepp i arbetet med vår årsredovisning och presenterar stolt en helt digital årsberättelse.
Att göra en helt digital årsredovisning har sitt ursprung i Lejonfastigheters vision om att bygga det hållbara Linköping. Vi använder oss av miljöv&... »
20-mar-2017
 
Vi söker en studentmedarbetare
Ska du eller har du påbörjat det sista utbildningsåret för Högskoleingenjör i byggnadsteknik vid Linköpings universitet? Bra, då kan du vara vår nästa studentmedarbetare.
Som studentmedarbetare hos Lejonfastigheter erbjuds du en möjlighet att – parallellt med studierna – få testa dina kunskaper i skarpa case, samla vä... »
20-mar-2017
 
Brand i byggnad på Stenåldersgatan
Under natten till lördag uppstod en brand i en av våra fastigheter.
Under natten till lördag uppstod en brand i en av våra fastigheter, gruppboende på Stenåldersgatan 40-42 i Linköping. Alla personer som vistades i huset... »
25-feb-2017
 
Smedstad vinnare av hållbarhetspris
Smedstad Ridsportcenter får ta emot Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2017. Man får priset för sin satsning på en miljösmart anläggning och ett sätt att driva verksamheten där både hästarnas, människornas och naturens behov stått i fokus.
– Linköpings kommun är väldigt glada över att Smedstad ridsportcenter hedras med Lövsta Future Challenges hållbarhetspris. Linköping ä... »
22-feb-2017
 
Lejonfastigheter deltar i Vallastaden EXPO
När Vallastaden Expo öppnar sina portar, den 2-24 september i år, kommer vi att på olika sätt förevisa Lejonfastigheters hållbara och intressanta miljöer i området.
Linköpings nya stadsdel Vallastaden kretsar runt en idé om kreativitet, variation och hållbarhet. Vi bidrar till detta med projekt som förskolan Utelek och e... »
13-feb-2017
 
Vågen blir ny simhall i Linköping
Bidraget Vågen ritat 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut vinner arkitekttävlingen för Linköpings nya simhall. Vågens arkitektur representerar ett konsekvent formspråk som berör på både långt håll och nära, anser tävlingsjuryn.
Det 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut som är vinnare av arkitekttävlingen för Linköpings nya bad- sim- och mötesplats på Folku... »
07-feb-2017
 
Sporthallen redo för squash i världsklass
För 14:e året avgörs UCS Swedish Open i Linköping. Imorgon, torsdag, inleds huvudtävlingen i Sporthallen.
Världens squashögon riktas åter mot Linköping och Lejonfastigheters anrika arena, Sporthallen – byggd år 1955.    Här avgörs... »
01-feb-2017
 
SundaHus vann Årets Miljöpris 2016
Lejonfastigheter sponsrar Årets Miljöpris och årets vinnare bidrar till en hållbar bygg- och fastighetsbransch.
Vinnare av Årets Miljöpris är SundaHus med motivering: ”SundaHus har en unik affärsidé som bidrar till en hållbar bygg- och fastighetsbransc... »
30-jan-2017
 
Arkitekttävling för kvarteret Nya Kungsberget
Lejonfastigheter arrangerar en allmän arkitekttävling för kvarteret Nya Kungsberget.
Lejonfastigheter arrangerar en allmän arkitekttävling för kvarteret Nya Kungsberget, en plats för utbildning och lärande, idrott och kultur, upplevelser oc... »
11-jan-2017
 
Lejonfastigheter sponsrar Årets Miljöpris
Onsdag 25 januari 2017 äger 2016-års miljöprisutdelning i Linköping rum.
Onsdag 25 januari 2017 äger 2016-års miljöprisutdelning i Linköping rum. Förutom föredrag om cirkulär ekonomi kommer flera priser att delas ut, ... »
10-jan-2017
 
NCC projekterar nya simhallen
NCC har efter genomförd upphandling under hösten, fått uppdraget att i samverkan med Lejonfastigheter, projektera Linköpings nya simhall.
Projekteringen kommer att ske i två Faser. Fas 1, där parterna tillsammans planerar, budgeterar och projekterar systemhandlingar i syfte att komma överens om byggup... »
21-dec-2016
 
Kom och se tävlingsbidragen till nya simhallen
På lördag morgon öppnar utställningen med de fem finalister som tävlar om att få utforma Linköpings nya bad-, sim- och mötesplats.
De utvalda arkitektbidragen ställs ut på medborgarkontoret i Stadsbiblioteket, Östgötagatan 5, med start kl 10 på lördag den 10 december.  ... »
09-dec-2016
 
Nu bygger vi Linköpings nya simhall
Följ uppförandet av ett av Linköpings stora byggprojekt på den nya projekthemsidan.
Lejonfastigheter bygger Linköpings nya bad-, sim- och mötesplats, på uppdrag av Linköpings kommun. Under hösten 2017 sätts byggspadarna i marken och ... »
25-nov-2016
 
Förskolan lyses upp av LED
Arbetet med att byta till LED-belysning i ljusstolpar och fasadmonterade ljuskällor fortsätter.
Under 2015 började Lejonfastigheter att byta till LED-lampor i ljusstolpar och fasadmonterade ljuskällor. Nu har förskolan på Skogslyckegatan fått ny bel... »
23-nov-2016
 
Lejonfastigheter stöttar Språkvänner
En språkvän lär ut det svenska språket till nyanlända.
Språkvänner är ett projekt som tre ideella organisationer - Linköpings södra rödakorskrets, Equal rights och Linköpings kristna råd - star... »
18-nov-2016
 
Välkomna på Green Drinks by Lejonfastigheter 1/12
Parul Sharma kommer att prata om ansvarsfulla leverantörsled vid vår andra Green Drinks by Lejonfastigheter 1 december.
Lejonfastigheter lanserade Green Drinks i Linköping i samband med Stadsfesten 2016. Då samtalade vi om konkreta lösningar för att ta oss närmare mål... »
16-nov-2016
 
Vi lunchföreläser om projekt ny simhall
På fredag, 18 november, håller Lejonfastigheter en lunchföreläsning kopplat till BAM på Linköpings universitet, Campus Norrköping.
BAM är Byggnadsingenjörernas årliga arbetsmarknadsdagar på Linköpings universitet, Campus Norrköping.  På fredag, 18 november, prata... »
16-nov-2016
 
Kom och fira SM-guld!
Linköpings FC är svensk mästare 2016 – och det ska vi fira på lördag.
På lördag, 5 november, spelar Linköpings FC den sista matchen för säsongen. SM-guldet bärgades med två omgångar kvar, den 16 oktober, n&a... »
01-nov-2016
 
Nu bygger vi Norrbergaskolan
Solensken och barnen sjöng - nu är bygget i full fart!
På Bigarråvägen i Sturefors uppför vi en sund, trygg och kreativ förskola och skola för 200 barn. En förskola och skola som är anpassad ef... »
06-okt-2016
 
Se vårt hållbarhetssamtal för ökad handlingskraft
Lejonfastigheters och Linköpings första Green Drinks handlade om kommunens mål om koldioxidneutralitet år 2025. Se och hör vår film från samtalet.
I samband med Stadsfesten bjöd Lejonfastigheter in till Linköpings första Green Drinks-träff. Green Drinks är ett internationellt nätverkskoncept som ... »
09-sep-2016
 
Träffa oss i Vallastaden imorgon
Lördag 10 september har du chansen att få en första glimt av Vallastaden.
Om ett år står Vallastadens första etapp redo att visas upp under bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017 - som många kallar Sveriges mest innovativa sta... »
09-sep-2016
 
Nu bygger vi en ny förskola i Skäggetorp
Under torsdagen, 8 september 2016, togs ett symboliskt första spadtag för Lejonfastigheters nya förskola.
Idag är marken en stor sandlåda, som förskolebarnen sa. De sitter ofta utanför staketet och tittar på när ”de i väst bygger sandslott&rdq... »
08-sep-2016
 
Green Drinks om ett hållbart Linköping
På Stadsfestens fredag introducerade Lejonfastigheter Green Drinks i Linköping. Tone Bekkestad ledde diskussionen med aktuella gäster – ett samtal med fokus på konkreta lösningar om hur vi bidrar till Linköpings mål om en koldioxidneutral kommun år 2025.
Som ett kommunägt bolag ska Lejonfastigheter aktivt verka för att målsättningen om ett koldioxidneutralt Linköping år 2025 uppnås. Lejonfastig... »
30-aug-2016
 
Många ryttare på Stadsfesten
Allergivänliga men snabba hästar, lejontävling och besök av Svingelskogen – det skedde i Lejonfastigheters tält under Stadsfestens lördag, 27 augusti.
Under Stadsfesten i Linköping har Familjens Dag arrangerats i fem års tid i Trädgårdsföreningen. Men i år var det dags för något nytt oc... »
30-aug-2016
 
Lina vann lejonet
Under Stadsfesten kunde besökarna i Lejonfastigheters tält vinna ett lejon.
Över 300 besökare tog chansen att vinna ett av våra lejon. Tävlingen gick ut på att gissa hur många gem vi hade stoppat ner i en burk. Vanligaste g... »
29-aug-2016
 
Besöksuccé för invigningen av Smedstad
Ett stort tack till er alla som besökte Smedstad under invigningshelgen 19-21 augusti 2016.
Klicka på bilden för att se annonsen.  »
24-aug-2016
 
Green Drinks by Lejonfastigheter
Välkomna på Green Drinks på fredag, 26 augusti.
Vi på Lejonfastigheter är med och bygger Linköping och vi vill bygga hållbart. Därför kickar vi igång Green Drinks under Stadsfesten med temat... »
22-aug-2016
 
Hantverket bakom ytterväggarna
En yttervägg väger närmare nio ton. Formen den gjuts i filas för hand.
Det luktar varmt och blött. Traversens ljud skär i öronen och i ett hörn ropar Adele Hello. Febril aktivitet pågår i Huskvarna cementgjuteri dä... »
12-aug-2016
 
Tinnisbassängen åter öppen
Efter rörbrottet kan vi åter hälsa badsugna i Linköping välkomna till Tinnis 50-metersbassäng.
Det var i onsdags förra veckan som ett rör sprang läck och fastighetsägaren Lejonfastigheter var tvungna att stänga Tinnis 50-metersbassäng. Bassä... »
12-jul-2016
 
Se hur vi bygger Linköping
Lejonfastigheter uppför en förskola/skola i Brokind för 450 elever. Se och hör hur vi bygger den, genom vår film.
Varje dag vistas barn i förskolor och skolor där de kan utforska, lära och utvecklas i en trygg miljö. Varje dag fylls offentliga lokaler av människor som ... »
08-jul-2016
 
Kom till oss på Stora torget under Stadsfesten
Under Stadsfesten har Familjens Dag arrangerats i fem år i Trädgårdsföreningen. Men i år är det dags för något nytt. Nu försvinner namnet Familjens dag liksom även platsen i Trädgårdsföreningen.
Man ska ju sluta när man är på topp, som ordspråket säger, och därför vill vi säga Tack för fem fantastiska Familjens dag-år i ... »
07-jul-2016
 
Invigning av Smedstad Ridsportcenter
I dagarna tre inviger vi Smedstad ridsportcenter. Välkomna!
Vi inviger anläggningen i tre dagar ~ välkomna!  19 augusti kl 15.00-17.00 för inbjudna gäster och allmänhet 20 augusti kl 11.00-15.00 ak... »
04-jul-2016
 
Prova på beachvolleyboll
Nyfiken på att spela beachvolleyboll? Kom till Johannelunds beachplaner och prova.
Nu arrangerar Team Valla, tillsammans med Lejonfastigheter, prova-på-dagar i Johannelund under vecka 25.  Det är drop-in som gäller dessa dagar och tider:... »
21-jun-2016
 
Upplev Vallastaden 2017 i september nästa år
Bo- och samhällsexport äger rum 2-24 september nästa år.
Den 2–24 september nästa år genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre vecko... »
14-jun-2016
 
Förskolan Solhagas tak är på plats
Till vårterminen 2017 står Linköpings största förskola - Solhaga - klar och redo att ta emot 200 förskolebarn.
Långbord utomhus, vita dukar som fladdrade i junivinden, samtal och god lunch – så firade vi den traditionsenliga taklagslunchen på det som ska bli Link&oum... »
09-jun-2016
 
Nu står Elsa Brändströms skola klar
Det är ett stort behov av högstadieplatser i Linköpings kommun och Lejonfastigheter är stolta över att kunna möta det behovet, att bygga framtidens skola för dagens och framtidens elever.
Hösten 2014 påbörjade Lejonfastigheter den varsamma renoveringen och ombyggnationen av Elsa Brändströms skola till ett modernt högstadium mitt i cent... »
09-jun-2016
 
Med fotbollen i fokus
BK Tinnisdagen lockade många fotbollstjejer till Skarpans IP. Förutom ett härligt majväder bjöds det på musik, tipspromenad och utvecklande fotbollsövningar.
Dam- och flickfotbollsföreningen BK Tinnis genomförde tillsammans med Lejonfastigheter BK Tinnisdagen på Skarpans IP den 28 maj – som en möjlighet att er... »
09-jun-2016
 
Nu bygger vi en gruppbostad i Ekängen
När Lejonfastigheter bjöd in till spadtagsceremoni för gruppbostaden i Ekängen skippade vi spadet – utan satte en spik i taket istället.
Varje dag vistas barn i förskolor och skolor där de kan utforska, lära och utvecklas i en trygg miljö. Varje dag fylls offentliga lokaler av människor som ... »
27-maj-2016
 
Grattis Cecilia och klass 6A på Ånestadskolan
Under onsdagen sker prisutdelningen av Natur & Miljöbokens rikstäckande klasstävling läsår 2015/16. En tävling som 6A på Ånestadskolan vann – tack vare Cecilias teckning.
Årets tema var ”5 tips för en bättre värld” som eleverna skulle skapa teckningar kring. Totalt inkom 2387 teckningar och av dessa vann Cecilia. Om ... »
24-maj-2016
 
Förskolan i Vallastaden är invigd
På Förskolans dag bjöd verksamheten på förskolan Utelek i Vallastaden in till sommarfest och invigning. I januari 2016 flyttade verksamheten in i nybyggda förskolan – som var den första färdigbyggda huset i Vallastaden.
Föräldrar och syskon var inbjudna på sommarfest - utomhus så klart. De bjöds på skönsång från barnen, avtackning av Mullebarnen, s... »
20-maj-2016
 
Fika, fiskdamm och vernissage vid återinvigning
Förskolan Skogsgläntan på Järnåldersgatan 27 har genomgått ett halvårs renovering. Nu är den klar och det firades med fika, fiskdamm och vernissage.
Lejonfastigheter påbörjade i höstas renoveringen av förskolan på Järnåldersgatan 27. Fram till våren har vi bytt tak, väggar, golv,... »
20-maj-2016
 
Ny förskola i expansiva Skäggetorp
Lejonfastigheter är stolta över att vara med och bygga framtidens Linköping. Nu bygger vi en ny förskola i Skäggetorp – förskolan Gåsen. Förutom att ge 100 barn en bra lärmiljö tar vi vårt sociala ansvar och skapar sysselsättning genom byggnationen av vår nya förskola.
Förskolan Gåsen byggs i två plan och har plats för 100 barn. Den kommer att byggas bredvid vår befintliga förskola Skattegården 72 i Skä... »
19-maj-2016
 
Sista etappen av Elsa är klar
I september 2014 påbörjades den omfattande renoveringen av Elsa Brändströms skola till ett modernt högstadium. Första etappen, hus C, stod klar till höstterminen 2015 då 100 elever flyttade in. Nu är den sista etappen klar – hus A och B står redo att välkomna 300 högstadieelever till hösten.
Förvandlingen av Elsa Brändströms skola till en centralt belägen och modern högstadieskola är både efterlängtad och välbehövlig d... »
17-maj-2016
 
Tillsammans för flickfotbollen i Linköping
Dam- och flickfotbollsföreningen BK Tinnis sätter tillsammans med Lejonfastigheter fokus på tjejerna i Berga. Lördagen den 28 maj genomförs BK Tinnisdagen på Skarpans IP.
Genom en gemensam satsning vill vi erbjuda fler tjejer i Berga med omnejd möjligheten att träna och spela fotboll. Fotboll är så mycket mer än bara det so... »
16-maj-2016
 
Cloettavägens nya förskola har fått tak
Byggnationen av vår nya förskola i Ljungsbro går enligt tidplan. Taket är på plats och nu får övervåningen sina mellanväggar. Till årsskiftet står förskolan klar.
Den röda förskolan syns på långt håll som en härlig färgklick i det gråa vårvädret. Två våningar hög på... »
28-apr-2016
 
Kvalitetshöjande insatser för utemiljöer
Lejonfastigheter har genomfört en markupphandling och ställer i det nya avtalet högre krav på våra markentreprenörer. Allt för att möta upp våra kunders efterfrågningar på en förbättrad skötsel av utemiljöer.
Vi ökar skötselinsatserna i våra utemiljöer. Vi delar vår kund och hyresgästers önskemål om en trevlig utemiljö, och nu genomfö... »
25-apr-2016
 
Färgglada fönster fick sin plats i Brokind
Det klassiska spadtaget ersattes under torsdagen med en fönstermontering när Lejonfastigheter firade byggandet av Brokinds nya skola.
Nyfikenheten är stor på den nya skolan som växer fram intill fotbollsplanen. Bortåt 300 personer kom till Lejonfastigheters monteringsceremoni. Skolans ... »
21-apr-2016
 
Nu bygger vi ut Folkungaskolan
Under den klarblåa aprilhimlen tog Lejonfastigheter det ceremoniella spadtaget för tillbyggnaden av Folkungaskolan, ackompanjerad av musikklasserna på skolan – som ska flytta in i den nya byggnaden.
Behovet av högstadieplatser i Linköpings kommun är stort och en av skolorna som behöver fler elevplatser är centrala Folkungaskolan. Nu uppför vi en t... »
13-apr-2016
 
Nygårdsskolan klar tidigare
Taket är på plats och på entreprenörens uppmaning har tidplanen flyttats tillbaka – skolan kommer att stå klar tidigare än planerat.
För fem månader sedan lade vi grunden för nya Nygårdsskolan i Skäggetorp. Vi bygger om och till skolan, skapar bästa förutsättningar i mil... »
13-apr-2016
 
Bygg Linköping tillsammans med oss!
Nu letar vi efter nya medarbetare som vill bygga framtidens Linköping. Är du vår nya kollega?
Linköping växer och Lejonfastigheter utvecklas i takt med staden. Tillsammans med våra kunder tar vi fram områdesplaner för stadens framväxt, bygger... »
31-mar-2016
 
Årsredovisningen år 2015
Nu finns Lejonfastigheters årsredovisning som bläddringsbar pdf.
Nu hittar du Lejonfastigheters årsredovisning för föregående år som bläddringsbar pdf här på vår hemsida. Klicka här om du vi... »
29-mar-2016
 
På lördag släcker vi för en klimatsmart värld
På lördag, 19 mars, är det Earth Hour – världens största miljömanifestation. Lejonfastigheter deltar genom att släcka sex fastigheters fasadbelysningar.
I år fyller Earth Hour tio år. År 2007 startade denna globala klimatmanifestation som under fjolåret nådde ett nytt deltagarrekord med 172 medverkande... »
17-mar-2016
 
Askeby skola invigdes med pompa och ståt
I januari 2016 fylldes vår nya skola i Askeby med 189 kunskapstörstande, glada, nyfikna barn, från förskoleklass till årskurs 6. Tillsammans invigde vi skolan i början av mars.
Det röda och vita tvåvåningshuset intill kyrkan smälter väl in i den unika och historiska klostermiljön i Askeby. Men vägen till ett färdi... »
11-mar-2016
 
Rosendalsskolan – på jakt efter dagsljus
I samband med ett takbyte på Rosendalsskolan i Skäggetorp valde Erik Karlsson, Lejonfastigheters projektledare, att prova något nytt för att öka dagsljusinsläppet.
Rosendalsskolan i Skäggetorp hade drabbats av vattenintrång på taket. Vid arbetet med att återställa den skadan valde projektledare Erik Karlsson bort d... »
11-mar-2016
 
Så ser miniarkitekternas drömförskola ut
När vi låter våra 5-åringar bygga sin drömförskola flödar kreativiteten. Under hösten har åtta förskolors 5-åringar byggt sin drömförskola – under onsdagen slutfördes Fantasilabbet i Passagen.
I Lejonfastigheters och Linköpings kommuns gemensamma arbete med att bygga framtidens förskolor vill vi ta tillvara barnens idéer och visa att de kan vara med och ... »
09-mar-2016
 
Lagt tak i Linghem
Uppförandet av vårt gruppboende i Linghem går enligt tidplan, och under onsdagen firades lagt tak med sedvanlig smörgåstårta.
Granne med skogen. Omgiven av hus i olika storlekar och färger. Tomter med trädäck och färgglada leksaker. Välkomnande tujahäckar. Här bygger vi ... »
02-mar-2016
 
Vreta klosters nya förskola redo för barnen
På måndag 7 mars intar 60 förskolebarn Lejonfastigheters nya förskola i Vreta kloster.
De sista förberedelserna pågår i det nya röda huset intill fotbollsplanerna vid Vreta klosters skola. Snart kommer de tomma rummen vara fulla med spring i ben... »
01-mar-2016
 
Stort intresse för vår Ur- och skur-förskola
Under torsdagen fick Lejonfastigheters förskola i Vallastaden utländskt besök som ville veta allt om utomhuspedagogik och hur vi bygger för att främja hälsa.
Röken ringlar sig ut ur tipins öppning och möter den kalla februariluften. Inne i tipin brinner elden. Runt elden, på de blåa sittdynorna sitter sex pers... »
25-feb-2016
 
Trapphusboendet i Vallastaden tar form
Nu har vi rest stommen till vårt trapphusboendet i Vallastaden. Med hjälp av en kran på 150 ton förankrade vår förvaltare Annika Wetzér Hellman ena ytterväggen – som vägde närmare nio ton.
Lejonfastigheter är stolta över att vara med och skapa framtidens Linköping i vår nya stadsdel, Vallastaden. Vallastaden bygger på en idé om varia... »
24-feb-2016
 
Norrberga redo att ta emot boende
Den gröna fasaden smälter väl in bland de gråa grannhusen, omgiven av ekbevuxna kullar. Vår gruppbostad i Sturefors, Norrberga, är nu klar och innan verksamheten flyttar in visade vi med stolthet upp vårt hus för media.
Under torsdag visade vi vår gruppbostad i Sturefors, Norrberga, för media. Det blev en rundvandring ledd av vår projektledare Ola Hedberg och förvaltare Annik... »
19-feb-2016
 
Nyckelhanteringen i samband med Veolias flytt
Måndagen den 22 februari flyttar Lejonfastigheters entreprenör Veolia till nya lokaler på Kolfallsgatan 27, vilket har inverkan på nyckelhanteringen den dagen.
På flyttdagen måndagen den 22 februari kommer Veolia att lämna ut nycklar på den nuvarande adressen, Mellangatan 9, fram till klockan 08. Sedan flyttas... »
09-feb-2016
 
Tokarpsskolan invigdes med mingel och Öppet hus
Efter ett års ombyggnation invigdes nya Tokarpsskolan i samband med skolans Öppet hus i januari. Bortåt 600 nyfikna besökte Malmslätts nya, fräscha högstadium.
Under sommaren 2014 påbörjades förvandlingen av Tokarpsskolan - från en grundskola med årskurs F-9 till ett renodlat högstadium. Utifrån ett ... »
04-feb-2016
 
Nu fortsätter renoveringarna av våra förskolor
Grunden i Lejonfastigheters verksamhet är människorna som vistas i våra hus, och deras upplevelser av kvalitet, trygghet och trivsel. Under 2015 genomförde vi en rad underhållsinsatser i ett antal förskolor. Nu fortsätter vi det arbetet och först ut är förskola Skogslyckegatan 65 B.
Under 35 veckor genomför vi både en yttre och inre upprustning av ett antal H-dagis i vårt fastighetsbestånd. Underhållsinsatserna förlänger ... »
04-feb-2016
 
Glasburen intar åter Sporthallen
Årets upplaga av UCS Swedish Open i squash är den 13:e i ordningen, och som vanligt står Linköpings sporthall värd för finalen i helgen.
Världens squashögon riktas mot Norrköping och Linköping denna vecka. Kvaltävlingarna inleds under tisdagen med matcher i både Norrköping och Lin... »
01-feb-2016
 
Det mildra vädret stänger isbanan i Ryd
Idag, tisdag 26 januari, måste vi tillfälligt stänga isbanan vid fotbollshallen i Ryd.
Det milda vädret gör att vi från och med i dag, 26 januari, måste tillfälligt stänga av isbanan vid fotbollsplanen i Ryd.  Vid kallare v&a... »
26-jan-2016
 
Nu bygger vi den nya förskolan i Ljungsbro
På Nobeldagen tog Lejonfastigheter ett ceremoniellt spadtag för vår nya förskola i Ljungsbro, genom att vår VD Ann de Jonge och projektledare Ola Hedberg förankrade tillsammans förskolans ena vägg.
Hösten 2012 drabbades vår förskola på Cloettavägen 40 i Ljungsbro av en vattenläcka. Den vattenskadade byggnaden revs 2013 och efter vår statu... »
29-dec-2015
 
Nu öppnar isbanan i Ryd!
Under tisdagskvällen 2015-12-29 öppnar isbanan för säsongen.
Äntligen har kylan kommit och vi kan glädjande meddela att isbanan i Ryd öppnar för säsongen under tisdagskvällen. Så packa ner utrustning, ta p... »
29-dec-2015
 
Lejonfastigheter samlade till Musikhjälpen
När Linköping stod värd för årets rikstäckande insamlingsevent Musikhjälpen var det naturligt för Lejonfastigheter att engagera sig.
Lejonfastigheter och Östgötateatern auktionerade ut, till förmån för Musikhjälpen, ett exklusivt teaterpaket. Där vinnaren får en unik run... »
22-dec-2015
 
Hållbart lärande i vår nya förskola
Efter nyår flyttar verksamheten in i Vallastadens förskola. En av de allra först klara byggnader i Linköpings nya stadsdel.
Lejonfastigheter är stolta över att vara med och skapa framtidens Linköping – och vara en del av den nya stadsdelen där trivsel, trygghet och hållba... »
22-dec-2015
 
Skridskodisco på Stångebro IP i kväll!
Derby/Linköpings bandyklubb arrangerar skridskodisco ikväll på för jullovslediga barn i årskurs 4-9.
Derby/Linköpings bandyklubb arrangerar skridskodisco ikväll på för jullovslediga barn i årskurs 4-9.  Lejonfastigheter, tillsammans med Linkö... »
18-dec-2015
 
Öppningen av isbanan i Ryd dröjer
Det milda decembervädret gör att skridskopremiären på Lejonfastigheters konstfrusna isbana vid fotbollshallen i Ryd dröjer.
Lejonfastigheter har under flera år haft den konstfrusna isbanan vid fotbollshallen redo för skridskoåkning lagom till jullovet. Men dessvärre inte i år... »
18-dec-2015
 
Askeby skola redo att ta emot elever
Under onsdagen 16 december öppnade vi portarna till Askeby skola och visade runt media i vår nya skola.
Lejonfastigheter har sedan 2014 byggt den nya skolan i Askeby. Den nya skolan, som är på byggd på samma plats som den förra, har plats för 250 barn &ndas... »
16-dec-2015
 
Buda på vårt teaterpaket under Musikhjälpen
Har du drömt om att uppleva magin bakom kulisserna på en anrik teaterscen? Hur ser logerna ut? Och hur är stämningen bakom scenen innan en föreställning?
Har du drömt om att uppleva magin bakom kulisserna på en anrik teaterscen? Hur ser logerna ut? Och hur är stämningen bakom scenen innan en föreställn... »
11-dec-2015
 
Nu bygger vi den nya förskolan i Ljungsbro
På Nobeldagen tog Lejonfastigheter ett ceremoniellt spadtag för vår nya förskola i Ljungsbro, genom att vår VD Ann de Jonge och projektledare Ola Hedberg förankrade tillsammans förskolans ena vägg.
Hösten 2012 drabbades vår förskola på Cloettavägen 40 i Ljungsbro av en vattenläcka. Den vattenskadade byggnaden revs 2013 och efter vår statu... »
10-dec-2015
 
Bygg Linköping tillsammans med oss!
Linköping växer och Lejonfastigheter utvecklas i takt med staden. Tillsammans med våra kunder tar vi fram områdesplaner för stadens framväxt, bygger nya hållbara byggnader och utvecklar våra fastigheter för att verksamheterna i dem ska ha bästa möjliga förutsättningar för sina organisationer.
I våra fastigheter möts dagligen nyfikna barn i förskolan, förväntansfulla besökare till en kulturupplevelse och efterlängtade möten i v&ar... »
10-dec-2015
 
Tillfälligt boende för asylsökande familjer
Lejonfastigheter upplåter lokaler till asylsökande, efter förfrågan från Linköpings kommun.
Det är Migrationsverket som har beställt platser av Linköpings kommun, och Lejonfastigheter har på kort tid ställt i ordning lokaler i Kungsbergsskolan f&... »
08-dec-2015
 
Ekkälleskolan är invigd
Under onsdagen invigdes Ekkälleskolan med pompa, Ekkällesången och ståt. Lejonfastigheter är glada över att se Södra Ekkällans nya skola fylld med nyfikenhet, liv, vänskap och kunskap. Eleverna flyttade in till höstterminens start 2015.
Invigningen ägde rum i den stora och ljusa matsalen. Förutom skolans rektorer Inger Collin och Robert Obing talade också Lars Rejdnell, barn- och ungdomschef i Link... »
02-dec-2015
 
Lejonet har fått ett nytt hem
Under Familjens Dag efterlyste Lejonfastigheter namnförslag till den nya förskola vi bygger i Vallastaden.
Under Familjens Dag efterlyste Lejonfastigheter namnförslag till den nya förskola vi bygger i Vallastaden. Det är den nuvarande Ur- och skurförskolan Utelek som... »
12-nov-2015
 
Grunden är lagd för Nygårdsskolan
Under onsdagen, 11 november, höll fastighetsägaren Lejonfastigheter ett ceremoniellt spadtag för Nygårdsskolan i Skäggetorp.
Det traditionella spadtaget ersattes den soliga novemberdagen av en gjutningsaktivitet, där Lejonfastigheters VD Ann de Jonge fyllde grunden till skolan med stadig hand. Och l... »
11-nov-2015
 
Taket är på plats i Sturefors
Människorna som vistas i våra hus, och deras upplevelser av kvalitet, trivsel och trygghet, är grunden för hela vår verksamhet. Vi är stolta över att tillgodose Linköpings kommuns behov av omsorgsfastigheter.
Vi uppför nu en gruppbostad i Sturefors med sex lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Förutom de egna lägenheterna, om cirka 48 kv... »
10-nov-2015
 
Lejonfastigheters meter ger en person rent vatten
Förra veckan, 20 oktober, arrangerades Simma för livet i samtliga Medleyanläggningar i Sverige. För varje simmad meter skänkte Medley och Simma Sverige 10 öre till WaterAid, och det valde även Lejonfastigheter att göra.
Det rikstäckande målet med Simma för livet var att simma Sveriges kuststräcka, 2 580 kilometer, vilket skulle generera en kvarts miljon kronor till WaterAid. E... »
28-okt-2015
 
Grattis Hjulsbroskolan som har Årets skolbibliotek
För första gången har ett skolbibliotek i en Linköpingsskola utsetts till årets bästa. Fastighetsägaren Lejonfastigheter säger ett stort grattis!
Med motiveringen Ett långsiktigt och strategiskt läsutvecklande arbete i nära samarbete med lärare och skolledning. Särskilt framgångsrikt är a... »
27-okt-2015
 
Lagt tak firades i Vreta kloster
Till våren 2016 står den nya förskolan i Vreta kloster klar att ta emot upp till 120 barn. Under fredagen höll Lejonfastigheter en taklagslunch för entreprenörerna.
Vreta kloster har ett stort upptagningsområde, där behovet av förskoleplatser fortsätter att öka. Här bygger nu Lejonfastigheter en flexibel för... »
23-okt-2015
 
Äventyrsdelen i simhallen är öppen igen
Lejonfastigheter har genomfört en rad förbättringsåtgärder i Linköpings simhall som medförde en tillfällig stängning av Äventyrsdelen. Nu är insatserna avslutade och vi kan åter välkomna linköpingsborna till Äventyrsdelen i simhallen.
Ett av Lejonfastigheters uppdrag är att skapa attraktiva mötesplatser för alla linköpingsbor, en sådan plats är Linköpings simhall. Sedan juni h... »
21-okt-2015
 
Lejonfastigheter simmar för livet
I dag, tisdag 20 oktober, arrangeras det rikstäckande Simma för livet på samtliga Medleyanläggningar.
Simma för livet arrangeras av Medley och Simma Sverige, och är ett initiativ för rent vatten, sanitet och livet. För varje simmad meter sänker Medley och S... »
20-okt-2015
 
Nu bygger vi Solhaga förskola
Med sina 200 förskoleplatser är Solhaga förskolan efterlängtad. Nu har Lejonfastigheter tagit det första spadtaget och om ett år räkas förskolan stå klar.
I den växande stadsdelen Ryd bygger Lejonfastigheter Linköpings största förskola. Solhaga förskola kommer att husera 200 barn – 160 dagtid och 40 nat... »
19-okt-2015
 
Katedralskolan firar 100 år
Fredagen 16 oktober firar Katedralskolan 100 år, och firas med jubileumsshow, lektionsbesök och mingel.
Redan på 1200-talet omnämns Katedralskolan för första gången, under 1600-talet blev skolan en gymnasieskola och det som firar imorgon, fredag, är Ka... »
15-okt-2015
 
Nya toaletter på Östgötateatern
Renoveringen av toaletterna på Östgötateatern i Linköping är avklarad. Ett arbete som har tagit fastighetsägaren Lejonfastigheter elva månader.
Blodrött kakel med fasad kant, mässingskranar och vattencisternen ovanför toaletten – en stålpinne att dra i för att spola. Tidstypiska detaljer som... »
18-sep-2015
 
Utmaning för aktiva läsnyfikna barn på bokmässan
Imorgon, lördag, äger Östergötlands bokmässa rum för fjärde året i Linköpings stadsbibliotek.
Som stolt fastighetsägare gläds Lejonfastigheter åt att hela huset fylls med läsnyfikna i alla åldrar för lokala bokupplevelser. Temat för... »
18-sep-2015
 
Webbfelanmälan tillfälligt stängd
På grund av systemuppdatering är vår webbfelanmälan tillfälligt stängd.
Vi genomför en systemuppdatering av Expand, detta medför att vår webbfelanmälan är tillfälligt stängd. Felanmälan via telefon (013-20 54 00) fungerar som vanligt.  »
14-sep-2015
 
Vidingsjö By 40 år
Höstterminen inleddes med ett stort bullkalas för förskolebarn, föräldrar och personal då förskoleverksamheten i Vidingsjö By firade 40 år.
Höstterminen inleddes med ett stort bullkalas för förskolebarn, föräldrar och personal då förskoleverksamheten i Vidingsjö By firade 40 &ar... »
04-sep-2015
 
Rekordmånga Lejonmästare korades
Familjens Dag fyllde fem år och firades med pompa och ståt i Trädgårdsföreningen.
Det blev ett femårskalas kantat av rekord. Rekordmånga besökare under dagen – 13 000-15 000 uppskattar arrangörerna Lejonfastigheter, Stångå... »
27-aug-2015
 
Familjens Dag fyller 5 år
Familjens Dag firar 5 år på lördag. Kom och fira med oss i Trädgårdsföreningen.
Familjens dag genomförs i år för femte året i rad i samband med Stadsfesten under lördagen den 22 augusti. Årets huvudartister är Daniel och Y... »
20-aug-2015
 
Nu fylls Elsa med elever igen
På torsdag börjar de första eleverna sin skoltermin på Elsa Brändströms skola. Under tisdagen fick Linköpingsmedia en rundvandring i den nya högstadieskolan.
Lejonfastigheters projektledare Johan Larsson och förvaltare Joacim Tjädermo välkomnade på den nylagda skolgården. En inbjudande gård med stor cyke... »
11-aug-2015
 
Äntligen – nu är sommaren här
Sommar för Lejonfastigheters markentreprenörer innebär att gräset ska klippas, sandlådor renoveras och häckar trimmas.
Den röda gruppbostaden på Kärnabrunnsgatan i Malmslätt badar i solsken. Gräset är välklippt och vid entrén välkomnar en stor urna me... »
17-jun-2015
 
Förskolan i Vallastaden tar form
Nu kan man börja ana hur förskolan som Lejonfastigheter bygger i Vallastaden kommer att se ut.
Vid årsskiftet ska Lejonfastigheters förskola i Vallastaden stå klar. Förskolan kommer att ha utomhuspedagogisk inriktning, Linköpings kommuns enda Ur- o... »
09-jun-2015
 
Lejonfastigheter firade Nationaldagen
Lejonfastigheter och expobolaget Linköpings Bo 2017 delade tält under Nationaldagen i Valla Gård. Tillsammans pratade vi om, och visade upp, den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping där vi bygger en ny förskola.
I tältet fick de yngre besökarna plantera solrosfrön och ta med sig hem - för att visualisera förskolans och Vallastadens värdeord om hållbarhet... »
09-jun-2015
 
Årets miljöspanare tackades
260 miljöspanare samlades i Missionskyrkan på tisdagsförmiddagen. Under året har barnen, 4-16 år gamla, lärt sig allt om jaga energitjuvar, men också varifrån energi kommer.
På avslutningen fick deltagande klasser ta emot ett diplom av Jakob Björneke, ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Linköping, för ett bra jobb med... »
26-maj-2015
 
Förskolans Dag firades med ballonger och sång
Torsdagen 21 maj firades Förskolans Dag. Som stolt fastighetsägare till förskolor i Skäggetorp firade Lejonfastigheter dagen tillsammans med 400 förskolebarn och pedagoger.
Förskolans Dag firades i Skäggetorp på gräsplan utanför förskolan Skattegården 72. Hit kom 400 förskolebarn och pedagoger från f&oum... »
21-maj-2015
 
Lejonfastigheter firar Förskolans Dag i Skäggetorp
Torsdagen 21 maj firas Förskolans Dag, vilket Lejonfastigheter gör tillsammans med förskolebarn och pedagoger i Skäggetorp.
Torsdagen 21 maj firas Förskolans Dag. Som stolt fastighetsägare till förskolor  i Skäggetorp firar Lejonfastigheter denna dag på gräsplan uta... »
20-maj-2015
 
Vi bjuder på korv vid Hitta vilse-stigen
På lördag får Linköping en permanent Hitta Vilse-stig.
Stigen är ett samarbete mellan Civilförsvarsförbundet Linköping och Friluftsmuseet Gamla Linköping. På Hitta Vilse-stigen ska allmänheten, framf... »
08-maj-2015
 
Följ Lejonfastigheter på Linkedin
Nu finns vi på LinkedIn med en fräsch företagssida.
Följ Lejonfastigheter på det globala yrkesnätverket LinkedIn, få koll på företagsnyheter och upptäck nya jobbmöjligheter. Läs ... »
01-apr-2015
 
Kartan som visar var vi hittar solen
Lejonfastigheter är ett ansvarsfullt företag som verkar för ett hållbart samhälle. Därför är vi stolta över att vara en med i framtagandet av Solkartan.
Under tisdagen 31 mars 2015 presenterades Solkartan – en gemensam satsning mellan Linköpings kommun, Lejonfastigheter och Stångåstaden som är en viktig ... »
01-apr-2015
 
Dalkia byter namn – blir Veolia
Lejonfastigheters driftentreprenör Dalkia byter namn och heter sedan början av mars Veolia.
Namnbytet är inget som påverkar verksamheterna i våra fastigheter eller entreprenörens uppdrag i våra fastigheter. Det nya kommer att vara loggan p&arin... »
26-mar-2015
 
Lejonfastigheter släcker för en ljusare framtid
På lördag är det Earth Hour – världens största miljömanifestation. Självklart deltar Lejonfastigheter.
Earth Hour 2015 är den nionde upplagan av den globala klimatmanifestation som startades i Australien år 2007. Under fjolårets Earth Hour deltog människor och ... »
25-mar-2015
 
Skolbibliotek i världsklass 2015
Skolbiblioteken på Hjulsbroskolan och Katedralskolan i Linköping är bäst - igen.
Skolbiblioteken på Hjulsbroskolan och Katedralskolan i Linköping har fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass 2015" av DIK, akademikerfacket f&... »
20-mar-2015
 
Nu börjar grusupptagningen
Ett säkert vårtecken är att gruset som använts som halkbekämpning tas upp. Och det arbetet har nu inletts.
Det är Lejonfastigheters markentreprenörer Peab, NCC och Green utför grusupptagningen.   Grusupptagning Gruset som har använts vid halkbekämpni... »
18-mar-2015
 
Mötet i centrum på Drottninggatan 45
Tisdagen den 17 mars 2015 invigdes den nya konferensavdelningen i kommunhuset på Drottninggatan 45.
Samhällsbyggnadsdirektören Anna Bertilson var invigningstalare och klippte det blågula bandet inför sina medarbetare och inbjudna gäster som frukostfikade... »
17-mar-2015
 
Grattis stadsbiblioteket 15 år
Den 16 mars 2000 slogs portarna till Linköpings Stifts- och landsbibliotek upp. Under måndagen firades 15-åringen med tal, musik av Johnny Andersson och Björn Hagvall och en 15 meter lång tårta.
Många Linköpingsbor ville fira stadsbiblioteket på dess bemärkelsedag. Kön till den 15 meter långa födelsedagstårtan ringlade sig l&arin... »
16-mar-2015
 
Våren är här - isbanan vid Hangaren stänger
Våren har kommit till oss med full kraft och isbanan vid Hangaren stänger nu för säsongen.
Isen har ingen konstfrysning vilket innebär att den solens värme smälter isen i rask takt. Vid lämpligt väderlek kommer rinken att plockas bort så at... »
10-mar-2015
 
Simhallen firades med tal och juice
Ett 50-tal tog plats på läktaren i simhallen, där termometern visade 27,7 grader, och lyssnade på talen som hölls till simhallens ära.
Den 27 februari 1965 invigdes Linköpings simhall. Den 27 februari 2015 firades 50-åringen på läktaren i simhallen.  Bild: Hanna Borglund  ... »
27-feb-2015
 
Linköpings simhall fyller 50 år
Välkommen på 50-årsfest! På fredag, 27 februari, fyller simhallen 50 år och det ska vi fira.
Den 27 februari 1965 invigdes Linköpings simhall. Genom åren har simhallen blivit ett populärt besöksmål och där många barn och vuxna har l&au... »
24-feb-2015
 
Ett roligt och aktivt sportlov för alla
55 innebandyspelare i åldrarna 7-13 år har intagit sporthallen under sportlovet, för Linköpings innebandyklubbs årliga Winter Camp.
Klockan är 09 när Lejonfastigheter hälsar på i Sporthallen. Redan är det full spring i benen på spelarna, som är mellan 7 och 13 år. Den ... »
19-feb-2015
 
Fyra centimeter snö drar igång röjningen
Kung Bore har färgat Linköping vit och vid Lejonfastigheters fastigheter jobbas det natt som dag med skottning och sandning.
Den gula förskolan på Rättaregatan i Lambohov är omgiven av snön. En blå pulka står lutad mot väggen. Gungorna göms under allt det v... »
09-feb-2015
 
Sporthallen byter skepnad
För 12:e året avgörs Case Swedish Open i squash i Linköping. Huvudtävlingen spelas i Sporthallen och inleds imorgon, torsdag. Men redan nu står den karaktäristiska glasburen på plats i Sporthallen.
- Okej, jag räknar till tre och sen lyfter ni litegrann, säger Niclas Loponen. - Ett. Två. Tre. Bra, stopp där. Niclas Loponen sitter på hu... »
04-feb-2015
 
Islandet, Linköpings största förskola, är invigt
Med ballonger, pompa och ståt invigdes Islandet den 23 januari 2015. Den nya förskolan i Östra Lambohov, med plats för 160 barn, hyllades för sin utformning och anpassning.
Linköping växer. Och i takt med en ökad inflyttning till Lambohov ökar även behovet av fler förskoleplatser. I september 2013 tog Lejonfastigheter det... »
26-jan-2015
 
Elsa Brändströms skola blir högstadium
Efter en tid präglad av ändrade behov och beslut samt nya detaljplaner har Lejonfastigheter nu startat det omfattande arbetet att bygga om Elsa Brändströms skola. Målet är efterlängtat och välbehövligt – en centralt belägen och modern högstadieskola.
Elsa Brändströms skola på Vasavägen-Klostergatan, som tidigare inrymde kommunens vuxenutbildning, evakuerades för några år sedan på grun... »
01-dec-2014
 
Dags för byggstart på Ånestadsskolan
I dagarna påbörjas den första etappen i det stora ombyggnadsarbete som Lejonfastigheter ska genomföra på Ånestadsskolan – en helt ny skolbyggnad för 200 elever. Under byggtiden vidtar vi alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa en trygg miljö och en fungerande verksamhet för elever och personal.
Projektet på Ånestadsskolan ligger i linje med lokalförsörjningsplanen där man ser att det kommer att behövas allt fler grundskoleplatser i omr&arin... »
28-nov-2014
 
Invigning av Majahuset
Ett av Lejonfastigheters viktigaste uppdrag är att förse Linköping med bra förskolor. Staden växer snabbt, och ett av de mest expansiva områdena är Folkets park. Här har vi uppfört en helt ny förskola som invigdes den 20 november.
I takt med att nya bostadskvarter färdigställs i Linköping ökar även behovet av bland annat förskoleplatser. När den nya förskolan i Folkets... »
24-nov-2014
 
Ryd får Linköpings största förskola
Nu rivs Solhagaskolan och lämnar plats för ytterligare ett nytt uppdrag för Lejonfastigheter. Eftersom behovet av förskoleplatser är stort även i Ryd är det just en förskola som står inför byggstart och som – när den är klar – kommer att vara stadens största.
I stadsdelen Ryd har det sedan länge funnits tre skolor: Solhagaskolan, Björnkärrsskolan och Rydsskolan. På senare år har emellertid elevunderlaget i omr... »
21-nov-2014
 
Elevinnovationer för framtidens Skäggetorp
Elever på Skäggetorpsskolan ska under tisdagen 5/11 jobba fram innovativa idéer som gör även framtidens Skäggetorp trivsamt och attraktivt att bo och leva i. Som underlag har eleverna frågeställningar från fastighetsägarna i Skäggetorp.
Skäggetorps nybildade fastighetsförening vill gärna ha innovativa lösningar på hur Skäggetorp ska vara trivsamt, helst av allt idéer som komme... »
04-nov-2014
 
Nu bygger vi den nya skolan i Askeby
Den gamla skolan i Askeby har rivits och nu sätts spaden i marken för en helt ny skolbyggnad. Ett ledord för Lejonfastigheter under projektets gång är omtanke, både när det gäller omtanke om elever, lärare och boende i samhället, men också omtanke om den unika kulturmiljön.
Den nya skolan ger plats för 250 elever – från årskurs 1 till årskurs 6. Förutom undervisningsrum ska byggnaden även inrymma tillagningsk&oum... »
31-okt-2014
 
Nu lyser Saab Arena!
Monteringen av LED-belysningen är klar.
Arbetet med att färgsätta den övre delen av fasaden vid Saab Arena är nu färdigställt. Nu kan byggnaden bli färgsprakande vid exempelvis må... »
31-okt-2014
 
Kommunhuset byggs om
Ny och flexibel lösning för konferensdelen.
Linköpings kommun har behov av fler mötesplatser och konferenslokaler. Lejonfastigheter har därför fått uppdraget att bygga om entréplanet i k... »
24-okt-2014
 
Ny belysning sparar resurser
Från april 2015 förbjuds kvicksilverlampor enligt EU:s direktiv. Den här typen av lampor har länge varit vanliga i offentlig utomhusmiljö, men ska nu ersättas med miljövänligare alternativ.
I samband med bytet kommer Lejonfastigheter även se över belysningsstolparna. Många är rostskadade men enligt en ny metod, framtagen av Tekniska verken, kan ma... »
24-okt-2014
 
Besök av Prins Daniel på Katedralskolan
Idag fick vår fastighet Katedralskolan fint besök.
Skolan besöktes med anledning av Prins Daniel Fellowship och Entreprenörskapsprogram som syftar till att inspirera unga människor till entreprenörskap och att s... »
15-okt-2014
 
Miljöspanare tillsammans med Lejonfastigheter
Som en del i arbetet mot ett hållbart Linköping arbetar Linköpings kommun med ett miljönätverk för unga som kallas för Miljöspanarna. Det är ett projekt där kommunen och de kommunala bolagen årligen formulerar miljöuppdrag som man jobbar med på förskolor och skolor under året.
Årets uppdrag heter ”Spana på energitjuvar!” och har tagits fram i samarbete med Lejonfastigheter och Tekniska verken. Miljöspanarna kommer att lä... »
26-aug-2014
 
Vi går en färgstark höst tillmötes
Nu färgsätter vi Saab Arena! Denna vecka påbörjas arbetet med en ny belysning av Saab Arena.
Belysningen monteras under september månad på den övre delen av byggnaden och ge möjligheter till avancerad färgsättning av huset. Belysningen utg&o... »
26-aug-2014
 
Familjensdag 2014!
Familjens dag genomförs i år för fjärde året i rad i samband med Stadsfesten under lördagen den 23 augusti. Årets huvudartist är Sara Edwardsson som kommer att leda allsång från scenen vid två tillfällen under dagen. Lejonfastigheter är stolt medarrangör!
I Lejonfastigheters tält kan du bli lejonmästare och få en fin medalj. Du kan också få veta mer om Smedstad Ridsportcenter – vårt stora proj... »
18-aug-2014
 
Södra Ekkällan får egen skola
På senare år har garnisonsområdet vid Södra Ekkällan omvandlats till en attraktiv stadsdel med ett stort utbud av bostäder, och utvecklingen fortsätter i snabb takt. På uppdrag av Linköpings kommun bygger Lejonfastigheter nu en helt ny skola i stadsdelen.
Behovet av skolplatser för boende i Södra Ekkällan har hittills kunnat täckas av skolor i intilliggande stadsdelar, men eftersom området fortsätter a... »
27-maj-2014
 
Greptag för nytt ridsportcenter!
Tisdagen 27/5 togs första greptaget för Smedstad Ridsportcenter på Tinnerö. Ann de Jonge, vd Lejonfastigheter, och Rutger Starwing, styrelseordförande Lejonfastigheter, fick äran att tillsammans med Malin Baryard-Johnsson, ambassadör för Smedstad Ridsportcenter, Lars Vikinge, ordförande kultur- och fritidsnämnden, Karin Semberg, kultur- och fritidschef samt Carola Liljebäck, Linköpings fältrittklubb kasta den första halmen som en symbol för den efterlängtade anläggning som nu byggs.
Ridning är, näst efter fotboll, den största ungdomssporten i Sverige. Bara i Östergötland ägnar sig cirka 25 000 personer aktivt åt hästar,... »
27-maj-2014
 
Södra Ekkällan får egen skola
På senare år har garnisonsområdet vid Södra Ekkällan omvandlats till en attraktiv stadsdel med ett stort utbud av bostäder, och utvecklingen fortsätter i snabb takt. På uppdrag av Linköpings kommun bygger Lejonfastigheter nu en helt ny skola i stadsdelen.
  Behovet av skolplatser för boende i Södra Ekkällan har hittills kunnat täckas av skolor i intilliggande stadsdelar, men eftersom området forts&aum... »
15-maj-2014
 
Finfika på Utsädesgatan
I måndags besöktes vårt projektet på Utsädesgatan i Lambohov.
Lejonfastigheter bygger där en ny förskola för 160 barn och på förmiddagen anlände den kommande verksamheten med ett 80-tal barn för att titta p... »
30-apr-2014
 
Berzeliusskolan byggs om för framtiden
Ökad flexibilitet, bättre utnyttjande av befintliga ytor och en ljusare, modernare skolmiljö – det är målet för det stora ombyggnadsprojekt som Lejonfastigheter nu har startat på Berzeliusskolan.
– Projektet handlar om att bygga Framtidens skola, säger Cecilia Arkhed, Lejonfastigheter. Utbildningsstrukturen på Berzeliusskolan har förändrats under ... »
15-apr-2014
 
Nya öppettider för Felanmälan
Lejonfastigheters Felanmälan har från och med 2014-04-01 ändrade öppettider.
De nya öppettiderna är: måndag-fredag 07.30 – 16.00 Om du har ett akut ärende utanför dessa öppettider så når du alltid v&arin... »
25-mar-2014
 
Vill du sommarjobba med våra fastigheter?

Vill du sommarjobba med att göra våra fastigheter ännu finare? Då vill vi jobba med dig! Lejonfastigheter arbetar ständigt för att skapa en tr... »
21-mar-2014
 
Sandupptagning pågår
Nu har våren anlänt till Linköping och i samband med detta påbörjas sandupptagning på våra fastigheter.
Nu finns inga snöhögar kvar, pulkor och kälkar har ställts in i förråden. Däremot har det varit kalla nätter under en längre tid vilke... »
19-mar-2014
 
Brand på Åleryd
Tidigt i morse brann det på Åleryds vårdboende.
Branden kunde isoleras till ett rum men skapade en kraftig rökutveckling. Den boende i rummet där branden startade vårdas fortfarande på sjukhus. Lejonfastigh... »
11-mar-2014
 
Isrinken i Ryd stängs för säsongen
Nu är våren på gång och solen värmer oss.
Vårens antågande gör också att isen i rinken vid Hangaren och Wahlbeckshallen i Ryd smälter, och från och med idag upphör vi med underhållet av den. »
07-mar-2014
 
Det kämpas i vår sporthall!
Just nu går Case Swedish Open av stapeln i Sporthallen, med fantastiska världsspelare.
För elfte året spelas turneringen och tävlingen är stor, Europas största squashtävling utanför England. Startfältet är fantastiskt och... »
07-feb-2014
 
Nya Rydsskolan – nu flyttar vi in!
Under december började elever och personal flytta tillbaka till Nya Rydsskolan och till den 17 januari ska verksamheten vara i full gång.
I februari 2012 invigdes Nya Rydsskolan efter en omfattande renovering. Dock fortsatte inomhusmiljön att ställa till problem och en utredning visade att omfattande å... »
15-jan-2014
 
Ny gruppbostad på Tunngatan
I slutet av november påbörjades byggandet av en ny gruppbostad på Tunngatan i Vidingsjö. Fastigheten uppförs helt enligt det nya koncept för gruppbostäder som Lejonfastigheter har tagit fram i ett nära samarbete med omsorgskontoret, verksam personal och entreprenörer.
Konceptet innebär större kapacitet, smartare utnyttjande av ytor och en mer hemlik miljö. Det färdiga huset kommer att inrymma sex boendelägenheter, alla m... »
15-jan-2014
 
Vi förbättrar simhallen!
Lejonfastigheter kommer att genomföra en underhållsåtgärd i simhallen där vi säkrar vattenläckage från tak.
För att genomföra detta kommer simhallen att förses med en inklädningsställning där arbetet kommer ske. Men ingen fara, simhallen är ö... »
06-dec-2013
 
Vinnare av teckningstävlingen på Familjens dag
På Familjens dag så kunde barnen bli Lejonmästare och få en fin medalj att ta med hem.
Vi hade också en teckningstävling där vinsten var en heldag i simhallen med hela familjen. Vinnaren är Filippa Hanssen som ritade sin drömskola med b... »
14-nov-2013
 
Startpunkt Stadsbiblioteket för Vinterljus 2013!
På lördag är det dags för invigning av Vinterljus 2013 och den fantastiska biblioteksbyggnaden i Kungsträdgården kommer att flöda av färg.
Årets Vinterljus har fantasia, en magisk plats, som tema. Passa på att få uppleva dessa fantastiska ljusinstallationer under vår mörka årstid. Vi... »
14-nov-2013
 
Trädgården vid Tannefors Servicehus är bäst!
I Linköpings kommuns trädgårdstävling deltog totalt 14 trädgårdsintresserade äldreboenden och servicehus. Vinnare blev Tannefors Servicehus som får 25 000 kr. Prisutdelningen genomfördes i Tannefors servicehus trädgård, där vinnarna bjöd på kaffe och kaka samt strålande solsken.
Juryns motivering till förstaplaceringen löd: ”En trädgård som engagerar både boende, besökare, personal och fastighetsägare. Trädg&... »
26-aug-2013
 
Hjulsbroskolan invigdes vid skolstart
Alla välkomnade den nyrenoverade Hjulsbroskolan som invigdes i samband med terminsstart den 15 augusti. Vid invigningen deltog elever och personal tillsammans med representanter från barn -och ungdomsnämnden, Lejonfastigheter och konstnärerna.
Hjulsbroskolan har fått en tydlig entré, fler basrum och grupprum och en mer yteffektiv skola. Det har skapats genom en tillbyggnad (1233 kvm) och en ombyggnad (263 kv... »
16-aug-2013
 
Sommarjobb för 20!
I samarbete med Linköpings Kommun och med våra entreprenörer NCC, Green Landscaping och Sodexo, har Lejonfastigheter i år kunnat erbjuda 20 personer sommarjobb i olika verksamheter. Den första gruppen är på plats veckorna 25–28 och den andra gruppen veckorna 29–32.
Sommarjobbarna, som till vardags studerar på gymnasiet, kommer bland annat att arbeta med att göra våra byggnader finare vad det gäller markskötsel, &oum... »
20-jun-2013
 
Lejonfastigheter bygger ytterligare en förskola!
Lambohov växer fort, vilket ökar behovet av fler förskoleplatser. Med start i höst bygger Lejonfastigheter, efter ett tilldelningsbeslut, en större förskola med plats för 160 barn i den östra delen av området.
De senaste åren har en omfattande nybyggnation av bostäder skett i Lambohov. En stor del av de inflyttade är småbarnsfamiljer, vilket skapar ett ökat try... »
28-maj-2013
 
Stolta huvudarrangörer av Familjens dag 2013!
Familjens dag genomförs i år för tredje året i rad i samband med Stadsfesten under lördagen den 24 augusti. Årets huvudartist är Mojje. Han kommer som tidigare år ha sällskap av en mängd olika provapåaktiviteter och annat roligt i Trädgårdsföreningen.
Familjens dag är ett samarrangemang där Stångåstaden och Tekniska verken varit huvudarrangörer tidigare år. Inför 2013 bestämde sig ä... »
22-maj-2013
 
Förskolan Bokhagsvägen 6 hissar Grön Flagg
Under en längre tid har förskolan arbetat mot en Grön Flagg certifiering och i onsdagskväll var det dags att fira med att hissa flaggan!
Grön Flagg innebär att hela verksamheten är delaktig i ett hållbarhetsarbete och den som varit drivande i projektet är Lena Andersson som arbetar på... »
17-maj-2013
 
Besök av Utbildningsminister Jan Björklund
Idag får Hagbyskolan i Linköping fint besök av Jan Björklund, Utbildningsminister.
Jan Björklund besöker skolan för att få ta del av skolans arbete med läsutveckling. Enligt pressmeddelande från Regeringskansliet är besök... »
17-maj-2013
 
Nya grundskolan i Ekängen snart klar
Lagom till skolstarten i augusti 2013 står nya Bärstadsskolan klar i stadsdelen Ekängen – totalt 2 600 kvadratmeter i två plan som ska kunna användas flexibelt både som skola och förskola och även fungera som en mötesplats för Ekängsborna.
Ekängen expanderar fort och behovet av förskole- och skolplatser ökar i samma takt. Den befintliga Ekängsskolan och de förskolor som finns i området ... »
29-apr-2013
 
Nytt förskolekoncept i Lambohov
I augusti 2011 eldhärjades förskolan vid Slestadskolan i Lambohov så svårt att en rivning var ofrånkomlig. Till juni 2013 kan dock barn och personal se fram emot att flytta in i ett helt nytt hus med härliga ytor för lek, kreativitet och möten.
Redan på ett tidigt stadium stod det klart att den nya förskolan som skulle ersätta den nedbrunna behövde utökas rejält för att möta det st... »
29-apr-2013
 
Nu samlar vi våra fastigheter!
Efter att Lejonfastigheter bildades år 1993 så har flera fastigheter förvärvats, varav en del förvärv har varit i bolagsform.
Nu har alla fastigheter samlats under Lejonfastigheter AB genom en fusion av de bolag* som bland annat innehöll Cloetta Center och Konserthuset. Detta ger våra hyresg&au... »
12-apr-2013
 
Vitalisering av Vikingstad skola
Nu planerar Lejonfastigheter för en omfattande till- och ombyggnad i Vikingstad skola.
Bakom beslutet ligger ett ökat elevunderlag, behov av åtgärder i inomhusmiljön samt en önskan om att skapa en modernare och mer yteffektiv skola. Vikingst... »
11-apr-2013
 
Nytt underlag ger bättre möjligheter!
Under mars månad påbörjar Lejonfastigheter arbetet med att ersätta den gamla och slitna ispisten i Stångebrohallen.
När det fryser i marken rör sig pisten, vilket inte bara skapar ett sämre underlag utan på sikt även kan leda till andra skador i fastigheten. Hela den ga... »
11-apr-2013
 
Lejonfastigheters årsredovisning 2012 är klar!
Välkommen att läsa om Lejonfastigheter 2012.
Nu finns vår årsredovisning för 2012 på vår hemsida! Du kan nu läsa om vad vi jobbar för och vad vi genomförde under året som gick... »
11-apr-2013
 
Komplett räddningsstation i Lambohov
På uppdrag av Landstinget har nu Lejonfastigheter påbörjat utbyggnaden av räddningsstationen i Lambohov med fyra ambulansplatser samt tillhörande sovavdelning och kök för personalen.
Sedan den tidigare räddningsstationen flyttade ut från city har ambulansverksamheten endast funnits i Kallerstad, vilket har inneburit en längre utryckningstid till... »
11-apr-2013
 
Mindre brand på vårdboende
Natten till tisdag 9 april upptäcktes en mindre brand i en av lägenheterna i vårdboendet Valla Park, en av Lejonfastigheters byggnader för vårdboende.
Den boende i lägenheten fördes till sjukhus, men kunde lyckligtvis återvända till boendet redan samma dag. Lejonfastigheter har funnits till hand för verk... »
09-apr-2013
 
Earth Hour 2013 - Nu släcker vi lyset!
Nu är det dags igen, Lejonfastigheter AB deltar i Earth Hour 2013 som är den 23 mars mellan kl. 20.30-21.30. Förra året släckte mer än varannan svensk lyset under Earth Hour. Gör som vi du också, hjälp till att ordna minst samma fina statistik i år också!
Vi släcker lyset lördagen den 23 mars mellan klockan 20.30 och 21.30. På det sättet deltar vi i världens största miljömanifestation och skickar ... »
25-mar-2013
 
Geodomen på plats i Linghem!
Vinnarna av tävlingen Mer vett mindre watt har haft en dag i universum.
Idag var det dags! Första priset i vår tävling Mer vett mindre watt var en heldag med en uppblåsbar geodom från Norrköpings Visualiseringscentrum. ... »
19-mar-2013
 
Sportlovskul på Hangaren
Nu är det sportlov för skolor i Linköping och på torsdag är det tjejdag på Hangaren!
Tillsammans med Hangaren erbjuder Lejonfastigheter alla tjejer att prova på klättring, skateboard, inlines, kickboard och trampolin - gratis! På torsdag mellan klo... »
20-feb-2013
 
Stomresning för en ny fordonshall!
Äntligen är det dags att börja resa byggnaden för den nya fordonshall som kommer stå klar till höstterminen för Fordons- och transportprogrammet på Anders Ljungstedts Gymnasium. Detta firades med en ceremoniell stomresning av elever från programmet måndagen 28 januari.
Vid spadtaget hölls tal av Sten Lundgren, rektor för utbildningen, och Ann de Jonge, fastighetschef på Lejonfastigheter. Lejonfastigheter bygger de nya lokaler... »
28-jan-2013
 
Nya Rydsskolan ska bli ännu bättre
I februari 2012 invigdes Nya Rydsskolan efter en omfattande renovering. Även om stora insatser har genomförts så finns det kvar bekymmer med inomhusmiljön och Lejonfastigheter har därför påbörjat ett utredningsarbete i fastigheten.
Personer på Nya Rydsskolan har under en längre tid påverkats negativt av inomhusmiljön. Under december månad har flertalet möten och aktiviteter ge... »
10-jan-2013
 
Kungsbergsskolan färdigsanerad
I dagarna har Lejonfastigheter färdigställt den omfattande saneringen av Kungsbergsskolan. Ett arbete som pågått intensivt sedan början av juni. Idag kan elever och personal arbeta och verka i en både frisk och fin inomhusmiljö, i en skola som är nästan som ny!
Sedan några år tillbaka har såväl elever som lärare på Kungsbergsskolan påverkats av lokalernas allt sämre inomhusmiljö, och i slu... »
10-jan-2013
 
Mera vett mindre watt – tävlingens decembervinnare
11 skolor och 6 förskolor tävlar om att minska förbrukningen av el i skolan/förskolan. Tävlingen pågår till 2012-12-31.
Vinnaren av december månadspris är Förskolan Himnavägen 149! Förskolan minskade sin förbrukning under november med 34,6 % (jämfört med dece... »
10-jan-2013
 
Lejonfastigheter önskar alla en God Jul!
Nu väntar ledigheter för många med julmys, lek i snön och kanske resor eller besök av nära och kära.
Vi på Lejonfastigheter vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Istället för att skicka julkort så har vi valt att skänka peng... »
19-dec-2012
 
Himnavägens förskola tar tredje raka!
11 skolor och 6 förskolor tävlar om att minska förbrukningen av el i skolan/förskolan. Tävlingen pågår till 2012-12-31.
Vinnaren av novembers månadspris är Förskolan Himnavägen 149! Förskolan minskade sin förbrukning under november med 29,7 % (jämfört med okt... »
13-dec-2012
 
Hjärterum på nya förskolan i Slestad
I augusti 2011 eldhärjades förskolan vid Slestad så svårt att en rivning var ofrånkomlig. Till juni 2013 kan dock barnen och personalen se fram emot att flytta in i ett helt nytt hus med härliga ytor för lek, kreativitet och möten.
För att få plats för såväl utelek som inomhusaktiviteter blir byggnaden i två plan. Bottenplanet rymmer entré och kapprum för de tv&ari... »
13-dec-2012
 
En ny arena i Kärna
Sedan branden på Kärna skola 2010 har arbetet med återuppbyggnaden pågått, och i början av november i år stod lokalerna färdiga att tas i bruk.
Den nya tillbyggnaden mäter 470 kvm fördelat på två plan och innehåller tre klassrum, expedition, arbetsplatser, vaktmästeri och kapprum. I samband... »
13-dec-2012
 
Oktobervinnare av Mer vett mindre watt!
11 skolor och 6 förskolor tävlar om att minska förbrukningen av el i skolan/förskolan. Tävlingen pågår till 2012-12-31.
Vinnaren av oktobers månadspris är Förskolan Himnavägen 149! Vi gratulerar till prestationen att ta hem första platsen två månader på ra... »
22-nov-2012
 
Restaurangen i Kunskapsgallerian invigd
Det var ett 70-tal personer som samlades den 8:e november för att inviga vår fantastiska restaurang i Kunskapsgallerian. De fick lyssna på intressanta talare och provsmaka kökets färdigheter.
Restaurang i Kunskapsgallerian används av alla de olika skolorna som finns i lokalerna men är även öppen för allmänheten. Den drivs av LK Kost och &Ar... »
19-nov-2012
 
Nu lagrar vi energi under Biblioteket
Under vintern påbörjas ett stort och spännande projekt vid, eller rättare sagt, under biblioteket! Genom avancerad geoenergiteknik ska överskottsvärme från sommarens sol lagras i berggrunden under biblioteket för att kunna användas under vinterhalvåret när den behövs som mest.
På sommaren kan elenergin från takets solceller användas för drift av pumpar som både kyler byggnaden samtidigt som energilagret laddas. Möjli... »
31-okt-2012
 
Räddningsstationen i Lambohov växer
I början av året invigde vi den helt nya räddningsstationen i Kallerstad och nu bygger vi till stationen i Lambohov.
För att ytterligare öka Linköpings medborgares säkerhet genomför vi på uppdrag av vår hyresgäst Landstinget en tillbyggnad av vår r&... »
18-okt-2012
 
Nu börjar bygget av en ny fordonshall
Nu ska Anders Ljungstedts Gymnasium få en helt ny byggnad med plats för både utbildningsrum och verkstäder!
Fordons- och transportprogrammet på Anders Ljungstedtska Gymnasiet kommer att få nya lokaler som är väl tilltagna för både praktisk och teoretisk u... »
17-okt-2012
 
Tillfällig flytt av förskoleverksamhet
I slutet av september läckte det in vatten i lokalen för förskolan Hattstugan Cloettavägen 40b Ljungsbro. Det som konstaterats är att läckan i taket har börjat vid en av skorstenarna och taket tätades för att förhindra att ytterligare vatten kommer in.
Vår målsättning är alltid att våra hyresgäster ska vistats i lokaler som är ändamålsenliga och att alla trivs. När något... »
17-okt-2012
 
Uppskattat seminarium på Energi- och Klimatmässan
Energi- och klimatfrågan står i centrum under mässan Energi Öst 2012. Under fredagen höll Lejonfastigheter tillsammans med Annika Deltin, Svenska kyrkan Linköpings stift, ett seminarium i frågan ”Energisamverkan i praktiken mellan Linköpings stift, lokalsamhället, Lejonfastigheter och privata entreprenörer”.
Tillsammans med Svenska kyrkan i Linköpings stift genomför Lejonfastigheter ett projekt i Nykil med en närvärmecentral. En närvärmecentral producerar ... »
05-okt-2012
 
Första månadsvinnaren i Mer Vett – Mindre Watt!
11 skolor och 6 förskolor tävlar om att minska förbrukningen av el i skolan/förskolan. Tävlingen pågår till 2012-12-31.
Den första vinnaren är Förskolan Himnavägen 149! Vi gratulerar till den fantastiska prestationen att under september månad minska förbrukningen av el... »
04-okt-2012
 
Lejonfastigheter talar på Energi Öst 2012
Energi- och klimatfrågan står i centrum under mässans två dagar och ett 20-tal seminariepass kommer att hållas där frågor som exempelvis hur myndigheter jobbar med energi och klimat kommer att diskuteras.
Fredagen 5:e oktober kommer Emma Johansson, Lejonfastigheter, till sammans med Annika Deltin, Svenska kyrkan Linköpings stift, att hålla ett seminarium i frågan &r... »
27-sep-2012
 
Nya Ekdungeskolan invigd
Trollkarlen var där, glassbilen svängde förbi och tårta till alla! Torsdagen den 30 augusti var det fest på Ekdungeskolan och alla barnen var inbjudna.
Torsdagen den 30 augusti invigde Catharina Rosencrantz, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, nybyggnationen på Ekdungeskolan. Ekdungeskolan i Tallboda har byggts ... »
24-sep-2012
 
Linköpings nya danshus invigt
Linghallen är en vacker byggnad som under många år använts som gymnastiksal – nu flyttar dansen in!
Fredagen den 7:e september var det smygpremiär för Linköpings nya danshus som växt fram i vår fastighet Linghallen. Lejonfastigheter har förfinat byg... »
17-sep-2012
 
Nu är tävlingen ”Mer Vett – Mindre Watt” igång!
9 skolor och 6 förskolor tävlar nu om att minska förbrukningen av el i skolan/förskolan. Första steget har varit att ta fram en energiplan, och nu börjar genomförandet!
Nu är det full fart ute i våra lokaler att spara watt. Släcka lampor, stänga av maskiner som står på stand-by, ja det finns många sätt. ... »
12-sep-2012
 
Lejonfastigheter nominerade - Svenska Designpriset
Vår årsredovisning 2011 som tagits fram av Jerhammar & Co Reklambyrå har nominerats inom kategorin Information Print – Årsredovisningar.
Omröstningen startar 10 september på www.designpriset.se och vinnaren i kategorin presenteras den 18 oktober på en prisutdelning på Moderna Museet i Stockhol... »
07-sep-2012
 
Åleryd vann trädgårdstävling
I våras utlyste äldrenämnden en trädgårdstävling för äldreboenden. Syftet med tävlingen var att stimulera till förbättring av trädgårdar vid servicehus och vårdboenden. Första pris på 25 000 kronor går till Åleryds vårdboende för en välkomnande entré och en välanlagd upplevelseträdgård som både underhålls, förnyas och används.
Här finns möjlighet till kortare promenader, aktiviteter, vila eller att bara njuta av trädgårdens frukt och bär, perenner, sommarblommor och damm med vat... »
27-aug-2012
 
Nu byggs nya Bärstadsskolan i Ekängen
Linköping växer och behöver nya skollokaler. Nu har bygget av nya Bärstadsskolan påbörjats i Ekängen. Den första betongen till grunden tömdes idag av barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz (M) och Lejonfastigheters VD Per Ridne.
– Det är roligt att skolan nu blir verklighet efter att det har varit en del turer. Det blir ett spännande, flexibelt bygge med fler funktioner. Det ska både ... »
16-aug-2012
 
Ett lyft för dansen
Nu får gymnastikhuset Linghallen i Linköping en ny och efterlängtad roll som regionalt danscentrum. Den anrika hallen invid domkyrkan är ombyggd och kan erbjuda lokaler för både proffesionell dans och dansföreningar, och ge möjlighet till samordning av dansen i regionen. Hallen får även en så kallad "black box", en helt svart bakgrund som gör det möjligt för åhöraren att fokusera helt på dansarnas rörelser. Dansens hus är klart för invigning som kommer att bli den 7 september.
Linghallen Gymnastikhuset från 1800.docx »
08-aug-2012
 
Sommarjobbare i grönt för Lejonfastigheter
Här är de, Karolina, Antonia och Oliver, årets sommarjobbare hos Green Landscaping som ska fixa utemiljön vid många av Lejonfastigheters hus i sommar. De tre ungdomarna, och ytterligare en, Oscar, som inte kunde vara med vid introduktionstillfället är utvalda bland 57 inkomna ansökningar. De fyra ungdomarna studerar på ett gymnasium i Linköping vars byggnad ägs och förvaltas av Lejonfastigheter.
-          Alla de här fyra är idrottsutövare på något sätt. Vi har bra erfarenheter av att anstäl... »
27-jun-2012
 
Ullstämma får ny förskola
I Ullstämma byggs en ny förskola för cirka 60 barn som blir klar till årsskiftet 2012/2013.
»
31-maj-2012
 
Bärstadsskolan - ny skola byggs i Ekängen
En ny skola i kombination med förskola byggs i Ekängen. Skolan blir 2400 kvadratmeter i två plan och blir klar lagom till skolstarten hösten 2013. Den nya skolan rymmer enligt planerna matsal sporthall och ett bibliotek i en mittdel med högre takhöjd.
»
31-maj-2012
 
"Ljunkan" får ny fordonshall och infart
På Ljungstedska skolan kommer en fordonshall att byggas så att verksamhet som tidigare var förlagd externt nu kommer att kunna flytta in i de egna lokalerna. Inflyttning i fordonshallarna kan ske inför höstterminstarten 2013. Förutom fordonshallar byggs även en ny alternativ infart som framför allt kommer att göra det lättare att nå de byggnader som finns på skolans östra sida.
»
31-maj-2012
 
Kunskapsgallerian snart alldeles färdigbyggd
Som sista etapp i ombyggnaden och renoveringen till Kunskapsgallerian byggs restaurangens kök färdigt under sommaren 2012 så att det blir klart lagom till terminsstarten hösten 2012.
»
31-maj-2012
 
Räddningsstation Lambohov byggs ut
Räddningsstation Lambohov kommer att utökas med plats för fyra stycken räddningsfordon. Utbyggnaden ska vara klar under våren 2013.
»
31-maj-2012
 
Tomatvägen 14 i Ekängen får ytterligare förskola
På Tomatvägen 14 byggs en ny, ytterligare, förskola bredvid den förskola som redan fanns där. Den nya avdelningen kommer att ha plats för cirka 40 barn och vara inflyttningsklar till den 1 oktober. Därefter kommer markarbeten att utföras under våren 2013.
»
31-maj-2012
 
Nya Slestadskolan blir större än föregångaren
Den nya Slestadskolan som byggs i stället för den nedbrunna fastigheten kommer att bli större än sin föregångare. Den nya förskolan får 3 avdelningar för cirka 60 barn och kommer även att få tillagningskök. Projektet börjar under sommaren 2012 och blir klart i juni 2013.
»
31-maj-2012
 
Nytt kök i Fredriksbergsskolan
Fredriksbergsskolans kök kommer att byggas om från ett mottagningskök till ett tillagningskök. Projektet startar i dagarna och kommer att vara färdigt i slutet av september. Matsalen kommer att vara alldeles klar till skolstarten medan vissa av kökets delar kommer att göras färdiga under augusti och september.
»
31-maj-2012
 
Hjulsbroskolan byggs om och till
Hjulsbroskolan byggs om och till och får bland annat en ny entré. Samtliga delar av ombyggnadsprojektet beräknas vara färdiga inför skolstarten höstterminen 2013.
»
31-maj-2012
 
Hard Rain: Whole Earth?
Den internationella fotoutställningen Hard Rain: Whole Earth finns i Kungsträdgården i Linköping, alltså i parken utanför biblioteket mellan den 26 maj och fram till den 9 juni. Vi rekommenderar och välkomnar alla att ta en titt på denna gedigna, omskakande och hyllade utställning!
En utställning som vill förändra världen Utställningen är producerad av den brittiska fotografen Mark Edwards, som fotograferat människor och mi... »
31-maj-2012
 
Tävla i Energi i "Mer Vett - Mindre Watt"
Har din förskola eller skola Lejonfastigheter som fastighetsägare? I så fall kom med. I energitävlingen "Mer Vett Mindre Watt" engageras elever, barn och personal i att spara energi genom att minska elförbrukningen under hösten 2012! Det är roligt att tillsammans upptäcka hur små förändringar i det egna beteendet faktiskt påverkar energiförbrukningen. Undervisning om miljö och energianvändning kombinerat med denna konkreta uppgift hoppas vi ger ett mervärde och god verklighetsförankring i hur viktig den lilla individen är för en hållbar utveckling. Och såklart kan ni vinna priser!
Anmäl er gärna till någon av träffarna på Lejonfastigheter den 7/5 eller 15/5, kl 16.00--17.00, så får ni mer information! Där ber&... »
25-apr-2012
 
Till Salu
Högbygatan 39, Ljungsbro
Vi erbjuder Högbygatan 39, Ljungsbro till försäljning. Fastigheten är en perfekt bostad för den stora familjen eller som generationsboende och ligger i tre... »
25-apr-2012
 
Lärorika lekar på Tanneforsskolan
Civilförsvarsförbundet har tillsammans med Lejonfastigheter startat ett samarbete för att, informera barn som går på låg- och mellanstadiet, om hur de ska bete sig i en krissituation där elen plötsligt försvinner. Under föregående vecka besökte Carina Brage från Civilförsvarsförbundet Tanneforsskolan och informerade om hur man är bäst förberedd för en krissituation.
Tisdagen den tredje april var det fjärdeklassen, samt språksamklassens på Tanneforsskolans tur att lära sig vad som händer när elen försvinner ... »
12-apr-2012
 
Lejonfastigheters årsredovisning 2011 är klar
Välkommen att läsa om verksamheten och 2011.
Öppna vår Årsredovisning. »
16-mar-2012
 
”Chill” på Berga slott
I september i fjol drog verksamheten i Berga Fritidsgård igång igen, detta efter att ha flyttat till nya, fräscha lokaler i Berga Slott. – Det finns otroligt mycket möjligheter i storleken på lokalerna, säger Carolina Melchiorsen som är fritidsledare på Berga Fritidsgård.
Den 3 september invigdes den nya ungdomsgården i Berga Slott och det blev en succé. Runt 150 personer hade tagit sig till de nya lokalerna för att se hur den nya ... »
14-mar-2012
 
Skofritt på Nya Rydsskolan
Linköpings snyggaste skola, i Ryd, är invigd. Efter två år av omfattande ombyggnationer är den tidigare högstadieskolan ombyggd till en F-9-skola (förskoleklass till och med årskurs nio), för 350 elever.
Utanpå är huset rätt likt sin tidigare skepnad men inuti är det nästan ingenting som går att känna igen. De tidigare så mörka korr... »
14-feb-2012
 
SE FILMEN "Så byggdes nya räddningsstationen"
För filmtajm, följ länken nedan:
http://www.youtube.com/user/lejonfastigheter/videos Vi önskar dig fyra trevliga minuter! Sveriges modernaste räddningsstation, i Kallerstad, Linköping &aum... »
14-feb-2012
 
Unik Squash i Sporthallen
Under slutet av förra veckan gick Case Swedish Open av stapeln i Sporthallen. Många...
linköpingsbor har tagit chansen att uppleva squash i världsklass. Ska man sia så torde den lokala squashklubben få ett antal nya medlemmar i veckan som kommer... »
06-feb-2012
 
Eldig invigning i Kallerstad
Den 26 januari var det dags för den officiella invigningen av nya brandstationen. Sådär i runda tal hundra gäster var på plats. De fick chansen att se Sveriges absolut modernaste brandstation riktigt från insidan.
Dagen till ära var bilgaraget ganska tömt på bilar. I stället hade det gjorts plats för en scen uppe på en av museibrandbilarna. Johan Larsson fr&ar... »
27-jan-2012
 
Folkuniversitetet i Kunskapsgallerian Linné
Sedan årsskiftet är nu även Folkuniversitetet på plats i Kunskapsgallerian Linné. Med dem och de hyresgäster som redan finns i lokalerna, Elsa Brändströms skola, Birgittaskolan och kommunala IVAS (Individuellt anpassade studier), är lokalerna i Kunskapsgallerian ”fullbokade”.
Den 21 januari var det invigning och öppet hus för Torsten Huséngymnasiet, Folkuniversitetets gymnasium. Då var det extra livat i lokalerna med besök av... »
27-jan-2012
 
”Gladare” container på plats i Tornhagen
Nu är den här, Lejonfastigheters och Tekniska Verkens nya snygga blå och glatt dekorerade container för brännbart avfall.
Den första placerades ut på Tornhagsskolan i Gottfridsberg lagom till skolstarten i januari. Under våren kommer alla skolor som vill ha en återvinningscont... »
26-jan-2012
 
Invigning Räddningsstationen på Kallerstad
På torsdag eftermiddag den 26 januari kl. 15.00 är det dags. Den nya Räddningsstationen på Kallerstad invigs med tal av kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och Lasse Pettersson från Landstinget. Det nya konstverket "Eldslåga", gjort av konstnären Pia Hedström invigs också av Christer Fällman från Linköpings kommun.
Cirka etthundra gäster och lokalmedia är inbjudna. Förutom talen kommer de att serveras mingel med tilltugg och erbjudas rundvandring på den nya stationen... »
24-jan-2012
 
Om- och tillbyggnad Himnaskolan
Arbetet pågår och beräknas helt färdigställt till årsskiftet 2012/2013.
»
23-jan-2012
 
Återuppbyggnad av Kärna skola
Kärna skola återuppbyggs efter brand. Projektet pågår och beräknas färdigställt till starten av höstterminen 2012.
»
23-jan-2012
 
Linköpingsklassrum får nya datorer och projektorer
Tredje och fjärde etappen i skolans stora projekt IT-Klassrum pågår just nu i Linköping. Den här gången ska ännu fler klassrum utrustas med dator, högtalare, projektor och projektorduk eller interaktiva tavlor i projektet som pågår hela 2012.
Totalt omfattas 560 klassrum i kommunen av projektet som leds av Lejonfastigheter i samarbete med LKDATA och på uppdrag av utbildningsförvaltningen vid Linköpings k... »
23-jan-2012
 
Om- och tillbyggnad Ekdungeskolan
Projektet pågår och beräknas vara färdigt 2012-08-01.
»
23-jan-2012
 
Stångebrohallen får ny ventilation och undercentra
Bytet av undercentral och två ventilationer är färdigställd. Nu återstår styr- och regler...
»
23-jan-2012
 
Tillgänglighet till och i allmänna lokaler
Lejonfastigheter började arbetet med anpassningen av olika lokaler under 2008. Det fortsätter till och med år 2012.
Bakom initiativet ligger FN:s standardregler för jämlikhet och delaktighet, som antogs 1993, och den tioåriga svenska nationella handlingsplanen ”Från p... »
23-jan-2012
 
Vinterutmaningar och energi – tema på frukostmöte
Lejonfastigheter bjuder sina hyresgäster på frukostmöte igen, för andra gången. Man ordnar två tillfällen den här veckan och ett i kommande vecka. Nästan lika många som förra gången kommer att komma och både lyssna och prata ”Vinterutmaningar” med Magnus Sundqvist, chef på Affärsområde Kunskapshus och ”Energimål” med Emma Johansson, Energiingenjör.
Vid onsdagens morgonmöte berättade Magnus om snöröjning – som nästan inte behövts i år, med lite hjälp av förvaltarna, Joacim Tj... »
18-jan-2012
 
Jul i våra hus
Den senaste tiden har arbetet på Lejonfastigheter varit ”lite extra noggrant”.
Den senaste tiden har arbetet på Lejonfastigheter varit ”lite extra noggrant”. Allting i ett hus ska ju alltid fungera förstås. Där gör ju ... »
20-dec-2011
 
Dörrar som öppnas - öppnar dörrar
Lejonfastigheter har arbetat i mer än ett decennium för att göra viktiga lokaler i samhället bättre tillgängliga för funktionshindrade. Det är ingen som har räknat dem exakt men det har installerats några hundratal automatiska dörröppnare i kommunen sedan arbetet började.
Många, kanske mest icke-rörelseförhindrade känner inte till att det här arbetet med tillgänglighet faktiskt både är långsiktigt och ... »
01-dec-2011
 
Ljungsbro isbana i nytt ljust ljus
Lagom till vintersäsongen har Ljungsbro Fritidscenters isbana fått ny snillrik belysning. Lejonfastigheter har bytt ut metallhalogenbelysningen som fanns tidigare till en modern induktionsbelysning. Den nya belysningen har hälften så stor effekt som den gamla, 200 Watt jämfört med tidigare 400 - och lyser bättre!
Tack vare effektminskningen halveras energiförbrukningen men ljusupplevelsen blir ändå bättre för det mänskliga ögat! Det kommer att bli lä... »
15-nov-2011
 
Förebyggande säkerhet - ett viktigt område
Lejonfastigheter har arbetat förebyggande och väldigt målmedvetet inom området säkerhet ända sedan mitten av nittiotalet. I samband med att lagen om skydd mot olyckor trädde i kraft år 2004 började strukturerade handlingsplaner utarbetas. Dessförinnan var arbetet i huvudsak av praktisk natur.
Arbetsområdet innefattar de tre delarna, brandsäkerhet, trygghet och tillgänglighet. Vi kommer snart att berätta om hur vi arbetar med tillgänglighet i en... »
27-okt-2011
 
Nytt golv ger förutsättningar på ny nivå
Tidigare har vi skrivit om att ett nytt sportgolv höll på att läggas in i Linköpings sporthall. Nu är golvet på plats och Linköpings elitlag i innebandy och volleyboll har tränat och spelat matcher på det i tre månader.
Vi ville veta vad de som använder golvet tycker om det och om det verkligen hade medfört någon förändring. Därför begav vi oss till sporthallen ... »
27-okt-2011
 
Ljungsbro skola invigd med Blomma! och Mons
Lördagen den 24 september invigdes Ljungsbro skola efter ett helt år av omfattande om- och tillbyggnad och uppfräschning.
Skolans tre rektorer, Margareta Lundgren, Catarina Palmér-Arfwidsson och Mattias Dahlgren var förstås på plats. Många, både barn och vuxna, to... »
07-okt-2011
 
Energikväll med mindre watt
På kvällen den 8 september samlade Lejonfastigheter vinnarna i tävlingen ”Mer vett mindre watt” till prisutdelning och seminarium i de egna lokalerna på Stånggatan 1. Fem av kommunens skolor och två förskolor hade lyckats förbruka mindre el och värme jämfört med året innan. Därmed hade de vunnit varsitt pris i tävlingen. Representanter för de här skolorna och förskolorna; Blästadskolan, Fredriksbergsskolan, Förskolan på Kvinnebyvägen 226, Förskolan på Askhagsvägen 10, Brokinds skola, Tornhagsskolan och Hagbyskolan fick därför börja kvällen med att ta emot diplom av Lejonfastigheters Magnus Sundqvist och Emma Johansson som är ansvariga för projektet.
För sin energibesparing fick skolorna och förskolorna inte bara ett diplom utan också en valfri trivselåtgärd, för 6000 kronor om man är en sko... »
20-sep-2011
 
”Backstage” – Sveriges nya scen är här!
Från och med fredagen den 16 september, har Sverige en ny scen. Den ligger i Konsert- & Kongress, - i Linköping och har ingång från Vasavägen. Som resten av Konsert- & Kongress är den en del av att marknadsföra vår stad som innovativ och attraktiv. Människor ska aktivt söka sig hit för olika sorters möten - istället för att åka till andra ställen.
”Backstages” inredning är ”ruff” och kaxigt kal, inspirerad av de instrument- och utrustningslådor som används i musikbranschen. Ni vet, de ... »
16-sep-2011
 
Energi av Sol Vind och Vatten
Lejonfastigheters tält på Familjedagen var välbesökt
Under lördagens familjedag i trädgårdsföreningen passade Lejonfastigheter på att inspirera både barn och vuxna till att skapa energi med hjälp... »
24-aug-2011
 
Omtänkt och ombyggt på Ljungsbro skola
Under ett helt års tid har byggnadsarbetare, elever och pedagoger arbetat parallellt när ombyggnads- och uppfräschningsarbetet pågått på Ljungsbro skola. "Uppdrag tänk om" har varit basen för allt arbete.
Elever och personal har varit inblandade i projektet från början för att föda en omtanke om de nya fina lokalerna och inspirera till ett ”omtänk&rdq... »
08-aug-2011
 
Lagom svikt i Sporthallen lagom till säsongen
Under sommaren är sporthallen stängd för sportaktiviteter. Men tro inte att lugn och stillhet råder. Det pågår febril aktivitet, fast det är en annan sorts aktivitet än vanligt.
Två killar är igång och jobbar febrilt för att byta sporthallens golv. Det klistras och läggs lager av plattor och matta innan det nya fina golvet kan ko... »
07-jul-2011
 
Snygga skolgårdar till skolavslutningen
Skolavslutningsveckan var högsäsong för Lejonfastigheters skolor, inte bara för själva skolhusen utan också för skolgårdarna utanför klassrummen. Det berodde på att de allra flesta skolbarn tillbringade en del av den sista skolveckan utanför sin vanliga skollokal, i stället för inne i den. Därför måste utemiljön kanske vara som allra finast under hela året under den här perioden.
Den här ambitionen har inneburit bråda dagar i många veckor för de tre entreprenörer som ansvarar för ”yttre skötsel” åt Lejonfastigheter, Befab, Green Landscaping och NCC. Bra p... »
14-jun-2011
 
Pedagoger lärde om återvinning
Lejonfastigheter bjöd på seminarium Onsdagen den 27 april samlade Lejonfastigheter ungefär 30 intresserade pedagoger hos IL recycling på Industrigatan i Linköping. Ämnet var ”recycling” och deltagarna bjöds på allt från en titt in i stans modernaste sopbil till tips om hur den tomma juiceförpackningen ska källsorteras.
Emma Johansson, Energiingenjör, Lejonfastigheter berättar,   -  seminariet är en del i en i en serie på två seminarier som erbjuds alla intresserade förskolor och skolor i Link... »
09-maj-2011
 
150 klassrum får nya datorer och projektorer
Andra etappen i skolans stora projekt IT-Klassrum pågår just nu i Linköping. Den här gången ska cirka 150 helklassrum i fyra av kommunens största grund- och gymnasieskolor utrustas med dator, högtalare, projektor och projektorduk eller interaktiva tavlor.
Det är Anders Ljungstedts gymnasium, Berzeliusskolan, Katedralskolan och Folkungaskolan som står på tur. Totalt omfattas 560 klassrum i kommunen av projektet... »
07-mar-2011
 
Tredubblade kostnader för snöröjning
De stränga vintrarna tär hårt på LKF:s resurser. Utgifterna för snöröjning nästan tredubblades under 2010, jämfört med året före. – Vi förändrar nu rutinerna och vår organisation för att bli så kostnadseffektiva som möjligt, säger Magnus Sundqvist, affärsområdeschef vid LKF.
Snön och temperaturen faller ordentligt även den här vintern och med det förhoppningarna om en mildare vinter. Under kalenderåret 2009, alltså perioden januari t o m december... »
12-jan-2011
 
Brand början på en lång process
Fredagen den 10 december 2010. Brand i Kärna skola med enbart materiella skador. Räddningstjänsten rycker ut och släcker. Men vad händer sedan? – Detta är början på en process där vi försöker hjälpa hyresgästen tillbaka till bra lokaler, berättar fastighetsförvaltare Joacim Tjädermo, LKF.
Brand förekommer tyvärr och orsakar stort pådrag från räddningstjänst, polis och massmedia. Det som inte tar någon plats på löpsedlarna är det målmedvetna arbete för att återställa... »
21-dec-2010
 
Ridån går upp! Akt 2 för renovering pågår
Tisdagen den 12 oktober höll LKF en presskonferens om teaterns exteriöra samt interiöra renovering. Henrik Pettersson, affärsområdeschef på LKF, hälsade välkommen. Malin Lindström och Bo Hofsten från White arkitekter AB berättade om renoveringen. LKFs förvaltare Anne-Li Stenström presenterade projektet i samband med rundvandringen av teatern.
Linköpings teater invigdes den 18 december 1903. Den är uppförd i jugendstil med inslag av barock, så kallad jugendbarock, och hade plats för cirka 500 åskådare. Teatern är ritad a... »
12-okt-2010
 
Presskonferens på Linköpings teater
tisdag, 12 oktober 2010 kl 14:00
En presskonferens kommer att hållas på Linköpings teater tisdagen den 12 oktober kl. 14.00. Program Per Ridne hälsar välkommen. Malin Lindström och Bo Hofsten från White arkite... »
05-okt-2010
 
Nu har den första portionen serverats
Änggårdsskolan har nu ett nytt och modernt kök samt en kombinerad mat- och samlingssal. Produktionsköket har kapacitet för 2 500 portioner per dag. Byggnaden rymmer numera förutom produktionskök även matsal, bibliotek och fritids.
Den nya och gamla huskroppen har kopplats samman i och med tillbyggnaden och därmed kunde en tydlig huvudentré skapas. Investeringskostnad: 25 mnkr. »
01-sep-2010
 
LKF bygger 20 nya vårdbostäder
Behovet av fler vårdbostäder ökar i takt med att antalet äldre ökar i kommunens olika delar. 20 vårdbostäder (1600 kvm) tillkommer i början av 2011 i samband med LKFs tillbyggnad av Ekhults sjukhem.
Ekhults sjukhem omfattar ett äldreboende på 1400 kvm och ligger vackert beläget med utsikt över Ljungsjön, strax utanför Ljungsbros samhälle. Byggnaden är uppförd i början på 19... »
01-sep-2010
 
Nu är Folkungahallen klar
LKF har byggt en modern idrottshall med ett brett användningsområde. Från och med denna termin kommer Folkungaskolans elever kunna ha sin idrottsundervisning i den nya idrottshallen alldeles intill Folkungaskolan.
Folkungahallen rymmer välutrustade lokaler för idrottslektioner, en multiarena med rymlig läktare, en dansstudio, en aerobicsal, ett gym och omklädningsrum. Multiarenan är en... »
18-aug-2010
 
LKF bygger ut bussdepån i Kallerstad
Bussdepån för biogasbussar i Kallerstad utökas med elva nya tankstolpar.
Fler tankstolpar behövs eftersom ÖstgötaTrafiken byter ut flera av sina äldre bussar mot nya biogasbussar. Alla bussar i Linköpings tätort går idag på biogas och till hösten kommer... »
06-jul-2010
 
Ålerydsvägen 11 blir gruppbostad
LKF bygger om byggnaden på Ålerydsvägen 11 till en gruppbostad med fem lägenheter för funktionshindrade. Omsorgsnämnden kommer att hyra gruppbostaden.
Byggstarten sker i höst. Fem personer från omsorgsnämndens kö kan erbjudas bostad fr.o.m. mars 2011. Det kommer att finnas gemensamma ytor såsom allrum och kök osv. Lin... »
29-jun-2010
 
LKF bygger en ny räddningsstation
LKF bygger en ny och modern räddningsstation med byggstart nu i juni. Detta visar att man värnar om de som bor i Linköping och det sprider också en framtidstro till de som vill bo och verka i kommunen.
Linköpings kommun och Landstinget har erbjudits att hyra lokaler för sina respektive verksamheter. När den nuvarande räddningsstationen i kvarteret Konsuln ska rivas flyttar ... »
23-jun-2010
 
Förskolan Lianen invigd med glädje och sång
Linköpings Kommunala Fastigheter AB påbörjade bygget av en ny förskola i Berga i juni förra året. Markarbeten har gjorts färdigt under våren. De tre avdelningarna omfattar 670 kvadratmeter lokalyta och kännetecknas av att vara väldigt ljus. Det är gott om lekrum. En del av det befintliga grönområdet har man lyckats bevara i den nya utemiljön.
Invigning Med sångstund, saft och bullar invigdes den nya Förskolan Lianen i Berga under majmånad. Solen sken över alla inbjudna barn, föräldrar och personal. Medan barnen lek... »
22-jun-2010
 
Markupphandlingen är klar
Upphandling av entreprenörer för markskötsel på LKFs fastigheter i område Centrum, Norr, Söder och Väster är avslutad. De nya fyråriga avtalen gäller fr.o.m. den 1 maj och löper på fyra år med möjlighet till förlängning, 1 + 1 år. Ny entreprenör blir det i område Centrum och Söder där Centric träder in. De tidigare entreprenörerna NCC och Befab får följande områden: Norr och Väster.
»
01-jun-2010
 
Visning av LKFs solceller
I maj inleddes den europeiska kampanjen European Solar Days. Energikontoret samordnade aktiviteterna som pågick i Östergötland där syftet var att öka kunskapen och intresset för solenergi. Många kommuner arrangerade seminarier och utställningar. I samband med kampanjen arrangerade Linköpings Kommunala Fastigheter, LKF, visningar av solceller på Stifts- och landsbibliotekets tak.
LKF ligger i framkant med miljösatsningar och har installerat solceller på tre byggnader i Linköping; Stifts- och landsbiblioteket, Konsert & Kongress och Vasahallen. Solcellst... »
26-maj-2010
 
Besök i Linköping från Kimilili i Kenya
Kinda kommun har ett utbyte med Kenya. En grupp från staden Kimilili, som ligger på gränsen mellan Kenya och Uganda, besöker just nu Kinda. För några av besökarna var det ett första besök i Sverige. Andra har hunnit vara här några gånger i det partnerskap som funnits sedan några år. Under sin vistelse har gruppen från Kimilili firat valborg, planterat rosor i Kisa och gjort studiebesök på Reningsverket i Linköping.
LKF visar solceller  Den 5 maj visade Emma Johansson, energiingenjör på LKF, solcellerna på Linköpings stadsbiblioteks tak. LKF har installerat solceller på bibliotekets tak ti... »
06-maj-2010
 
Nya Medborgarkontoret välkomnar alla Linköpingsbor
LKF har byggt Linköpings nya medborgarkontor i biblioteket. Hit kan man komma för att få hjälp och vägledning om kommunens service och mycket annat. Linköpings huvudbibliotek är en uppskattad mötesplats och hit kommer många människor varje dag. Det är en väl vald plats för det nya Medborgarkontoret, som ska vara lättillängligt och välkomnande för alla.
  Medborgarkontoret är en utökning och vidareutveckling av det tidigare Informationskontoret. För att inrymma de nya funktionerna har LKF byggt om delar av biblioteket på uppdrag ... »
06-apr-2010
 
Årsredovisning 2009
LKFs årsredovisning för 2009 är nu publicerad och tillgänglig i elektronisk form.
För att hämta hem den klicka här. »
15-mar-2010
 
Trafiksäkerhet vid skolor
LKF investerar för att förbättra säkerheten vid infarter till flera skolor. Vid skoldagens början och slut är trafiken tät vid många skolor. Många elever kommer med buss, andra får bilskjuts av föräldrar. Samtidigt är det åtskilliga cyklister och gående som möts vid samma plats. Nu sätter LKF in åtgärder för att höja säkerheten vid ett antal särskilt utsatta skolor.
-Både föräldrar och personal har uttryckt sin oro, berättar Magnus Sundqvist, affärsområdeschef för LKFs Kunskapshus. Redan tidigare har man fått igenom hastighetsbegränsning... »
12-mar-2010
 
Ljungsbro Ishall har öppnat igen!! NYTT!!!
Skottningen av Ljungsbro Ishall är klar och hallen har öppnat igen. På grund av att hallen varit stängd kommer hallen att förlänga öppettiderna. Hallen kommer att vara öppen v 11 och v 12.
»
08-mar-2010
 
Ljungsbro ishall stängd!!
Ljungsbro ishall är stängd på grund av snömassor. Skottare är på väg. Stångebrohallen och Racketcenter har öppnats.
»
24-feb-2010
 
Släck lyset för en ljusare framtid!
För att visa vårt engagemang i klimatet deltar vi i manifestationen Earth Hour den 27 mars
Vi kommer då att göra som människor runt om i världen att släcka lyset lördagen den 27 mars mellan klockan 20.30 och 21.30. Evenemangets syfte är att vi visar vårt stöd för att... »
23-feb-2010
 
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
LKF väljer i år, i stället för att skicka julkort till er alla, att ge en gåva till Stadsmissionen och BRIS. Vi tackar kunder och leverantörer för 2010 och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete 2011!
»
21-dec-2009
 
Energigubbar engagerar
Hjulsbroskolan engagerar sig i energifrågor. Nu kan alla i skolan se hur mycket energi man gör av med, tack vare en figur med en glad eller ledsen gubbe i skolans matsal.
LKF har installerat en speciellt utformad bildskärm för att visa, hur mycket energi skolan använder i varje ögonblick. Siffror visar aktuell utetemperatur och löpande åtgång av fjä... »
25-nov-2009
 
En trädgård för alla sinnen
Trädgården till vårdboendet Gåsen, med adress mitt i Skäggetorp, kan sedan mitten av juni bjuda både boende och personal på upplevelser för alla sinnen.
Det låter av vatten som porlar och vinden som drar genom lönnens krona, det doftar av kryddor och blommande jasmin. Den som vill kan dra handen genom vattnet eller känna på växtern... »
11-aug-2009
 
Energismart svalka i Konsert och Kongress
(Pressmeddelande 1 juli 2009) Nu är Konsert och Kongress uppkopplat mot fjärrkylenätet och besökare och personal kan njuta av en sval och behaglig miljö. Systemet ersätter en eldriven lokal kyllösning och åtgärden besparar klimatet cirka 250 ton koldioxid per år.
Inomhusklimatet är en viktig faktor för trivsel och effektivitet på arbetsplatser och i offentlig miljö. Fjärrkyla är ett energismart alternativ att lösa kylningen på och nu är äve... »
01-jul-2009
 
Nya Turistbyrån på plats
Linköpings turistbyrå flyttar till ett nytt hus i S:t Larsparken
Nu ska turisterna få information och hjälp hos Turistbyrån mitt i Linköping. Den nya lokalen ligger i S:t Larsparken, centralt vid shoppingstråken intill Storgatan.   Turistbyrån... »
02-jun-2009
 
LKF tar hem felanmälan
Fr o m 1 maj 2009 är det LKFs egen personal som under kontorstid svarar i felanmälan. 013-20 54 00 är det nya telefonnumret och det kan användas dygnet runt.
Vid akuta ärenden under annan tid än kontorstid är det  SOS som svarar. Felanmälan kan av våra kunder som tidigare även göras via vår hemsida. Vi hoppas att det... »
30-apr-2009
 
Släck lyset 28 mars!
För att visa vårt engagemang i klimatfrågan väljer LKF tillsammans med Linköpings kommun att delta i Earth Hour 2009.
Vi kommer då att göra som människor runt om i världen att släcka lyset lördagen den 28 mars mellan klockan 20.30 och 21.30. Evenemangets syfte är att uppmana världens ledare at... »
20-mar-2009
 
LKF köper Birgittaskolan
Birgittaskolan är en intressant fastighet centralt i Linköping. LKF påbörjar ett projekt för att utveckla fastigheten.
LKF övertog Birgittaskolan den 2 mars. Nu börjar ett brett utrednings­arbete för utveckling av fastigheten.   – Birgittaskolan är en intressant fastighet med ett bra läge i centr... »
03-mar-2009
 
Nya Bäckskolan invigd
Bäckskolan i Berga har byggts ut och moderniserats. Den 12 februari invigdes den nya skolan av Barn- och utbildningsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz.
    Trivsamt format Bäckskolan byggdes 1967 och ligger fint vid Tinnerbäcken. Skolan består av flera byggnader och är trivsam i formatet, men årtiondens användning hade slitit p... »
12-feb-2009
 
Fler förskoleplatser i Ljungsbro
Ljungsbro är ett samhälle som växer och allt fler unga familjer flyttar in. Behovet av platser i barnomsorgen ökar. Barn- och Ungdomsnämnden har därför beställt fler förskoleplatser hos LKF. Intill Ljungsbroskolan på Sportvägen finns en mindre förskola och ett fritidshem, som LKF nu bygger om och bygger ut. Sammanlagt kommer här att bli plats för uppemot 80 barn.
Tillbyggnad – Den nuvarande förskolan ska få en tillbyggnad i vinkel, berättar Eva Wetterstrand, som är LKFs förvaltare för fastigheten. Samtidigt gör vi underhållsarbeten i den b... »
12-jan-2009
 
Nytt och fint på Tinnerbäcksbadet
I juli hålls SM i simning på Tinnerbäcksbadet i Linköping. Lagom till tävlingarna och till sommarens många bad rustar LKF upp både bassängområdet och omklädningsrummen. – Vi behöver göra omfattande underhållsarbeten både inomhus och utomhus. Vi tycker att det är bra att göra det nu, så att det är fint till de stora tävlingarna, förklarar Per Svedberg, som är LKFs förvaltare för fastigheten.
Ny färg och nya rör Den stora utomhusbassängen ska fräschas upp genom att man blästrar bort gammal färg och målar nytt. Arbetet med bassängen görs under våren, när vädret tillåter... »
12-jan-2009
 
Skolformer som samsas och design som sticker ut
En skola behöver inte se ut som den alltid har gjort. LKF håller ständigt ögonen på utvecklingen av skollokaler. – Vi vill vara en del i Linköpings utveckling. Därför vill vi erbjuda bra lokaler där Linköpings barn och ungdomar kan få bra utbildning. Så beskriver Magnus Sundqvist sin uppgift som affärsområdeschef för Kunskapshus hos LKF.
Det sker en ständig förnyelse på skolområdet. LKF utvecklar sin kompetens fortlöpande.   – Vi måste alltid vara öppna för nya idéer. Vi tittar mycket på vad som görs på andra hål... »
07-jan-2009
 

LKF väljer i år, i stället för att skicka julkort till er alla, att skänka pengar till Stadsmissionen och Cancerfonden.
Vi tackar kunder och leverantör för 2008 och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete 2009! »
18-dec-2008
 
Ett större fritidscenter i Ljungsbro
Fritidscentret i Ljungsbro är populärt och nu kompletteras det med en större träningsavdelning. – Det finns en ökande efterfrågan på gym och gruppaktiviteter, berättar Per Svedberg, som är förvaltare hos LKF. Därför har vår hyresgäst, Kultur- och fritidsnämnden, beställt en ny tillbyggnad.
Tillbyggnaden ska innehålla ett gym med träningsredskap och en mindre lokal för gymnastik och andra gruppaktiviteter. Lokalarean i den nya byggnadsdelen blir 375 kvadratmeter.   ... »
11-dec-2008
 
Kommunhuset i Linghem rivs
Byggnaden har stått oanvänd i flera år. Det tidigare kommunhuset i Linghem är i dåligt skick med stora investerings- och underhållsbehov. Fastighetsägaren, Linköpings Kommunala Fastigheter AB (LKF), har sökt alternativa användningsområden eller hyresgäster. Någon långsiktig lösning har inte funnits och LKF har därför beslutat att riva byggnaden.
För närvarande finns ingen ny bebyggelse på fastigheten planerad. Efter rivningen kommer tomten att bli en gräsklädd yta. Fastigheten kommer att ingå i LKFs så kallade markreserv f... »
03-dec-2008
 
Gruppbostad med tekniskt stöd
I LKFs nya gruppbostad i Linghem finns ett tekniskt system som ska hjälpa de boende till en mer självständig vardag.
LKF har uppfört en ny gruppbostad på Sparvsångsvägen i Linghem. Bostaden har plats för fem ungdomar som flyttade in i sina nya lägenheter i juni.   Verksamheten i gruppboendet sk... »
11-nov-2008
 
Fotbollshallen i Ryd öppnar igen
Verksamheten sätter igång lagom till inomhussäsongen. Fotbollshallen har varit stängd för underhållsarbete under sommaren
LKF har under sommaren och hösten utfört underhållsarbeten interiört. Omklädnings­rummen har målats om, trasiga väggpaneler har bytts ut och ett nytt entrésystem med kortläsare har... »
27-okt-2008
 
LKF bygger förskola i Lambohov
Allt fler barnfamiljer flyttar till Lambohov och nu får de fler förskoleplatser
LKF har fått i uppdrag av Barn- och ungdomsnämnden att bygga en ny förskola i sydöstra Lambohov.   – Det är ett område som växer så det knakar, och det är stor brist på förskolep... »
16-okt-2008
 
Bland kastruller och makaroner
Något som utsätts för ständigt slitage är skolornas kök. De måste därför underhållas med jämna mellanrum. Här ställs det stora krav på arbetsmiljö och god hygien.
– Vi driver ett flerårigt projekt tillsammans med kommunen, berättar Cecilia Arkhed, som är projektledare hos LKF. Standarden ska höjas i ett stort antal skolkök. Viktiga faktorer... »
15-okt-2008
 
111 000 kWh ren solenergi
Linköpings Kommunala Fastigheter AB (LKF) installerar solceller på Berzeliusskolan, Konserthuset och Biblioteket.
LKFs installation av solceller blir en av de största som hittills har gjorts i länet.   Solcellerna upptar en yta på sammanlagt 1 170 kvadratmeter och placeras på byggnadernas ta... »
10-okt-2008
 
LKF uppgraderar IT-systemet för felanmälan
Den 11 september mellan kl. 13.00 - 17.00 pågår uppdateringsarbete med LKFs system för felanmälan.
Detta arbete innebär att det in går att göra några felanmälningar via webben under den tiden. Vi hoppas att detta inte ställer till stora besvär för er. »
09-sep-2008
 
Sommar i trädgården i Valla Park
Sommaren har kommit till trädgården på Valla Parks vårdboende.
En ny upplevelseträdgård, särskilt anpassad för de boendes behov invigdes den 17 juni. Både erfarenhet och vetenskap visar att människor mår bra av att vistas ute i det fria blan... »
04-jul-2008
 
Bäckskolan ombyggd inför höststarten
Under hösten kommer LKF att genomföra förbättringar av skolgården. Bland annat byggs en motorikbana och Bäckskolans elever får flera nya lekredskap.
   Bäckskolan i Berga byggdes 1967 och består av ett antal mindre byggnader. Nu ska skolan rymma fler elever och därför har LKF genomfört en utbyggnad.     Två äldre k... »
04-jul-2008
 
Hästen Nelly klipper gräs åt LKF
Med en hästkraft blir markskötseln både miljövänlig och trivsam. Gräsklippning hör sommaren till och gräsytor finns det gott om runt LKFs fastigheter. Vid några av dem klipps gräset tyst och miljövänligt med hjälp av häst.
    Det är LKFs markentreprenör Befab som anlitar Vånga Hästkraft och Mathias Stern för gräsklippning. Hästen Nelly drar en speciell maskin med tre sammansatta cylind... »
14-maj-2008
 
LKF sponsrar LHC ungdomshockey med puckar
Glädjen var stor när LKFs Per Svedberg åkte ut till Cloetta Center och pågående ungdomsträning i ishockey. Per hade ett uppdrag - han överlämnade ca 1000 puckar att fördelas mellan LHCs olika ungdomsgrupper.
»
04-feb-2008
 
Konst vid Lingshemsgården
Mer grönt Linghemsgården, fritidsgård Skulptur i lergods. 2004 Inger Södergren
    ”När jag fick uppdraget att utsmycka Linghemsgården åkte jag dit och pratade med elever om vad de skulle vilja ha på sin skolgård. Där är ju ganska mycket asfalt, o... »
18-dec-2007
 
Julhälsning
LKF väljer i år, i stället för att skicka julkort till er alla, att skänka pengar till Stadsmissionen och Cancerfonden.
»
18-dec-2007
 
Inflyttningsklart i Tornhagsskolan, del 1
Den första etappen av skolans ombyggnad och renovering är nu klar.
Tornhagsskolan ska anpassas till moderna undervisningsmetoder, som innebär att arbetet sker i arbetslag. I den ombyggda skolan finns utrymmen för arbetslagen kompletterade med en s... »
23-okt-2007
 
LKF förvaltar Stadshuset
Från och med den 1/9 är även Stadshuset ett av dom hus som vi förvaltar. Huset är från 1864, och byggdes ursprungligen som folkskola. 1914 –1920 användes fastigheten bland annat som militärkasern, för att slutligen 1921 tas i bruk som Stadshus.
    Förvaltningen har nu rivstartat med ett komplicerat demonteringsarbete, där ett gjutet räcke på taket ovanför huvudingången visat sig så skadat i infästningarna att... »
27-sep-2007
 
Simhallen har fått bättre ventilation
Simhallen har öppnat igen efter sommaren med nya ventilationsaggregat som ger bättre luft.
Linköpings simhall invigdes 1965 och var en mycket modern anläggning. Drygt tjugo år senare tillkom ett äventyrsbad till anläggningen. I simhallen finns även träningsbassäng och m... »
20-sep-2007
 
En sammanhållen evenemangs- anläggning
Förbättringar i den yttre och inre miljön gör Cloetta Center, Stångebrohallen och Racketcenter till en mer sammanhållen anläggning.
Arenorna på Stångebrofältet bildar tillsammans en stor evenemangsanläggning för idrotter, nöjen och mässor. Nu har LKF förbättrat områdets yttre och inre miljö för att göra arenorn... »
20-sep-2007
 
Lekfull invigning av uppfräschad skola
Den tolfte september nyinvigdes Hjulsbroskolan som fått en rejäl ansiktslyftning under våren och sommaren.
Efter att en tid ha ätit i en tillfällig lokal i jympasalen bjöd nu LKF alla skolans 300 elever på pizza och glass i den renoverade bespisningen som fått namnet Hjulsbrogaffeln. An... »
12-sep-2007
 
Matsal och kök i Hjulsbroskolan byggs om
Tillfällig matsal ordnas i gymnastiksalen. Idrottslektioner hålls utomhus i vårsolen.
För att Hjulsbroskolan bättre ska uppfylla gällande normer bygger LKF om köket i bespisningen. Tillagning och disk ska separeras av hygieniska skäl. Samtidigt installeras ny utrust... »
22-maj-2007
 
Nya trädgårdar vid gruppboenden
Det är lätt att ta sig fram och här finns vackra, doftande växter. De boende har fått nya möjligheter till sköna och stimulerande vistelser utomhus.
Tre av LKFs gruppboenden har fått nya, fina trädgårdar som ska vara lättare att använda för de boende. Asfalterade, släta gångar gör att man kan ta sig runt i trädgården med rullst... »
16-maj-2007
 
PCB-åtgärder färdiga i LKFs fastigheter
Den 1 mars 2007 trädde en ny lag i kraft, som säger att fastighetsägare måste inventera förekomsten av PCB i fogmassor och golv.
Resultatet av inventeringen ska rapporteras till tillsynsmyndighet tillsammans med en åtgärdsplan. Åtgärderna ska vara klara före utgången av 2013.   LKF inventerade samtlig... »
11-maj-2007
 
Vinnarklass besöker Cloetta Center
Klass 6 i Sätra skola vann andra priset i Agenda 21-jakten och fick göra ett spännande studiebesök på Cloetta Center.
Agenda 21-jakten är en tävling för mellanstadieklasser som anordnas av Agenda 21-kontoret i Linköpings kommun. Tävlingen utförs i samarbete med LKF, Stångåstaden, Tekniska Verken, ... »
29-mar-2007
 
Kallelse till Bolagsstämma i LKF-koncernen
Aktieägaren i Linköpings Kommunala Fastigheter AB (publ) kallas härmed till ordinarie bolagsstämma 2008-04-24 kl. 13.30, på LKFs kontor, Södra Stånggatan 1, Linköping.
Kommunstyrelse och kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare inbjudes att bevista stämman och där ställa frågor. Eventuella frågor skall skriftligen tillställas oss senast 2008-04... »
27-mar-2007
 
Brandskadade förskolan i Ekängen åter i drift
Förskolan på Grönhögsvägen i Ekängen som hade en mindre brand i December har nu återställts.
Branden orsakades av en plastback som hade ställts på en påslagen spis. Handlingskraftig personal på plats lyckades släcka branden innan räddningstjänsten kom till platsen. Stora... »
07-feb-2007
 
Pressmeddelande Tornhagen-Ekängen 070206
Skolor byggs till för fler elever.
LKF bygger ut Tornhagsskolan och Ekängsskolan som får plats för fler elever till höstterminen 2007. Tornhagsskolan Tornhagsskolan byggs ut för fler elever och en utökad fritidsve... »
06-feb-2007
 
Ekängsskolan får plats för fler elever
Skolan i Ekängen byggs ut och till höstterminen får ytterligare 100 elever plats i skolan.
Skolan i Ekängen byggs ut och till höstterminen får ytterligare 100 elever plats i skolan. Bostadsområdet Ekängen växer och i skolans nya tillbyggnader ges plats både för fler kla... »
05-feb-2007
 
Byggkarusellen på Tornhagsskolan har startat.
Tornhagsskolan, som byggdes 1956, rymmer undervisning för klasserna 1–9 samt fritidsverksamhet. Under de närmaste åren ska fler elever inrymmas i skolan och en utökad fritidsverksamhet ska bedrivas i lokalerna.
Skolan ska anpassas för moderna undervisningsmetoder. En mindre klassrumsbyggnad rivs och ersätts med en större byggnad. Den centrala skolbyggnaden, A-huset, byggs till och får en ... »
05-feb-2007
 
Nya gruppbostäder minskar väntetider
LKF har fått i uppdrag från kommunens omsorgsnämnd att bygga 3 nya gruppbostäder.
En gruppbostad har en total yta på ungefär 400 kvadratmeter. Varje fastighet rymmer fem ettor med kök och badrum, gemensamma utrymmen med kök, allrum och tvättstuga samt personalut... »
04-jan-2007
 
Nya verksamheter till servicehusen
Ett effektivare utnyttjande av de kommunala servicehusen ger möjligheter att få in andra verksamheter i lokalerna.
Ytor i servicehus står outnyttjade, samtidigt som kommunen har verksamheter i andra hyrda lokaler, som mycket väl skulle kunna rymmas inom servicehusens väggar. – Det handlar om v... »
04-jan-2007
 
Närvärme till Ulrika och Nykils skola
LKF har en åtgärdsplan som säger att uppvärmning med fossil olja ska vara borta ur beståndet under 2008. Många hus har nu fjärrvärme, men i vissa fastigheter är det ingen lösning – de ligger på platser dit fjärrvärmen inte når.
Exempel på alternativ skulle kunna vara lokal fjärvärme, det vill säga värmepannor som eldas av lokal företagare som levererar värme till husen på en ort. Nu är detta alltså på gån... »
04-jan-2007
 
Invigning av nya Racketcenter
Den 9 december invigdes Racketcenter, det senaste tillskottet till idrotten i Linköping. Bandet klipptes under högtidliga former av Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt.
Många linköpingsbor passade på att se sig omkring och ta en match på de fina, nya banorna. Bland andra spelade Racketcenters vd, Peter Lannesand, och hallchefen Mats Persson en ... »
15-dec-2006
 
Förebyggande åtgärder i krypgrunder
Många av LKFs hus, byggda i slutet av 1960-talet och senare, är konstruerade med så kallade krypgrunder. I krypgrunder finns ibland brister som leder till framför allt fukt- och mögelskador. För att undvika detta och för att förebygga framtida problem har LKF inventerat fastighetsbeståndet och identifierat de byggnader där åtgärder behöver göras.
Ett femtiotal byggnader är besiktigade. Besiktningen har visat att förbättringar behövs i ett tjugotal av husen. I de flesta fall rör det sig om relativt små insatser. Farshad Sab... »
05-dec-2006
 
LKF sparar på vattnet men inte på komforten
Att spara vatten och energi lönar sig. Nu gör LKF installationer i sina fastigheter för att minska vattenåtgången.
Efter en försöksperiod, då tio förskolor har haft vattenbesparande installationer i ett halvår, går LKF vidare och inför systemet i alla skolor, förskolor och omsorgsfastigheter. ... »
05-dec-2006
 
Felanmälan via kundportalen
I början av nästa år blir det möjligt för alla LKFs hyresgäster att göra felanmälan via kundportalen på www.lkfab.se. Just nu testas systemet av tiotal hyresgäster.
Försöket genomförs med hjälp av vaktmästare på skolor och förskolor runt om i Linköping. Dessa har alla en och samma driftentreprenör, som också är engagerad i försöket. Följa äre... »
05-dec-2006
 
Inglasad restaurangdel vid Stångs magasin
I bottenvåningen på Stångs magasin ligger restaurangen Stångs pm&co. Restaurangen ligger alldeles intill Stångån och här har gästerna serverats på en uteveranda under flera somrar. Nu byggs en tillbyggnad i glas som kan användas både vintertid och på sommaren.
Tillbyggnaden har planerats i samarbete mellan LKF och restaurangens ägare. Verandan ger plats för trettio gäster, har öppningsbara glasväggar och täckt tak. Tillbyggnaden är place... »
05-dec-2006
 
Modernisering i Berzeliusskolan
Lokalerna för NO-ämnen, kemi, fysik och biologi, i Berzeliusskolan ska renoveras och anpassas till de behov som finns i en modern skola.
- Det är några salar i hus D som har varit ganska svåra att utnyttja, säger Jesper Nordqvist, som arbetar med förvaltning av skolor på LKF. Istället för de gamla klassrummen dispo... »
15-nov-2006
 
Ekängsskolan blir större
Skolan vid Ekängen byggdes 2003. Skolans utrymmen för 250 elever räcker inte längre till och nu bygger LKF ut skolan och gör plats för ytterligare 100 elever.
- Man räknade redan från början med att Ekängen skulle växa, berättar Jesper Nordqvist som samordnar förvaltningen av skolor hos LKF. Därför planerades skolan så att den kunde by... »
08-nov-2006
 
Berga skola – från nedläggningsbeslut till nya bos
I oktober 2004 beslutade Linköpings kommun att lägga ner Berga skola på grund av för litet elevunderlag. Undervisningen upphör vid vårterminens slut 2007.
Ett nytt användningsområde Det är LKF som äger Berga skola. När kommunen hade beslutat att lägga ner skolan, började LKF undersöka nya användningsområden för fastigheten. Att hit... »
08-nov-2006
 
Nya driftentreprenörer med specialkompetens
LKF har handlat upp nya avtal för drift och skötsel i drygt hälften av företagets fastigheter. Den nya entreprenaden har delats upp i två delar. Den ena delen är fastighetsskötsel, den andra delen rör service av tekniska installationer i byggnaderna.
- Vi har gjort denna uppdelning för att entreprenörer med olika kompetens och erfarenhet ska kunna ta uppdrag inom sitt specialområde, förklarar Johan Larsson, som har varit LKFs a... »
06-okt-2006
 
Klass 6 i Slestadskolan vann tävlingen Utan hinder
Vinnarna i LKFs tävling för skolklasser gratuleras och hälsas välkomna till Linköping Horse Show den 6 oktober. Första priset gick till årskurs 6 i Slestadskolan. Övriga pristagare är klass 2 B i Ljungsbroskolan, klass 6A i Ånestadskolan och klass 5A i Vidningsjöskolan.
Tävlingen Utan hinder ordnades av LKF för skolorna i Linköping. I tävlingen skulle klasserna hitta på ett hinder till hästhoppningarna i Cloetta Center den 4-8 oktober. Hindret sku... »
02-okt-2006
 
Linköping Horse Show den 4-8 oktober
Linköping Horse Show är ett evenemang av högsta klass. LKF sponsrar och bjuder in skolelever till en spännande tävling.
Den 4-8 oktober får Linköping ett hästevenemang av högsta klass med tävlingar, uppvisningar och besök av världsberömda elitryttare. LKF är med och sponsrar arrangemanget och bjuder... »
14-sep-2006
 
Tio år sedan biblioteket brann
Den 20 september 1996 totalförstördes Linköpings bibliotek i en anlagd brand. Branden blev intensiv och en stor del av bibliotekets bokskatt gick förlorad. Ingen människa kom dock till skada.
Det var fredag kväll den 20 september 1996. I Linköping pågick Humanistdygnet med föreläsningar, framträdanden och andra aktiviteter i bland annat biblioteket. Klockan 23.08 gick... »
06-sep-2006
 
LKF:s Byggservice kör på biogas
Byggservice, som utför mindre reparationer och servicearbeten i LKF:s fastigheter, kör nu alla sina bilar på biogas. Det betyder att fyra nya biogasbilar rullar på Linköpings gator.
  - Det är en renare drivkälla än bensin, säger Roland Larsson, som är arbetsledare för Byggservice. Vi kör mycket i sta’n och det är bra om vi kan hålla nere miljöpåverkan. ... »
06-sep-2006
 
Sporthallen får vackrare entré
  Linköpings sporthall fyller femtio år i år. Lagom till jubileet rustas huvudentrén upp och blir både mer inbjudande och mer funktionell.
Linköpings sporthall fyller femtio år i år och har behållit sitt stilfulla yttre genom åren. Ett visst underhåll behöver ändå göras då och då. Nu har turen kommit till stora entrén... »
06-sep-2006
 
Säkra och trevliga skolgårdar
Nygårdsskolan och Rosendalsskolan i Skäggetorp ska få finare skolgårdar. LKF utför under hösten markprojekt som ska göra att utomhusmiljön blir både trevligare och säkrare för skolbarnen.
- Bland annat byter vi ut den gamla lekutrustningen, förklarar Cecilia Arkhed, som är LKF:s projektledare för arbetena. Det gäller att hitta sådant som många barn kan leka med samt... »
05-sep-2006
 
Ny förskola i idylliska Ekängen
Ekängen vid sjön Roxen växer och allt fler barnfamiljer flyttar in. LKF bygger en ny förskola vid Grönhögsvägen.
Grönhögsvägen i Ekängen ligger i ett område med många nya hus och ett stort antal barnfamiljer. Här behövs fler förskoleplatser och LKF bygger en ny förskola med plats för uppemot ... »
07-jul-2006
 
Ny mötesplats för tennis, badminton, squash och bo
Racketcenter på Stångebrofältet blir en ny arena för alla racketidrottare i Linköping.
Under sommaren byggs Linköpings gamla tennishall om till ett nytt Racketcenter, en modern anläggning för tennis, badminton, squash och bordtennis. Racketcenter har utvecklats i n... »
28-jun-2006
 
LKF har utvärderat ett system för prognosstyrd upp
En utvärdering av systemet eGain för prognosstyrd uppvärmning har gjorts på servicehuset Trastsången i Linghem och på Ekbackens servicehus. Resultatet ser positivt ut.
– På båda enheterna har en sänkt energiförbrukning noterats, men om det beror på eGain är ännu för tidigt att uttala sig om, säger Jenny Österman: Vår slutsats är att vi behöver fo... »
28-jun-2006
 
Linghemsskolan värms upp med raffinerad rapsolja
LKF genomför för närvarande unika tester för att ersätta traditionell eldningsolja med miljövänlig rapsolja som kan produceras lokalt. Om metoden kan införas på bred front sparas mycket pengar vid övergången från fossila bränslen.
– Vi är sannolikt först i världen med att använda raffinerad (uppvärmd och renad) rapsolja till uppvärmning av en större byggnad. Resultaten verkar så lovande att vi nu beslutat at... »
20-jun-2006
 
LKF säljer fastigheter
LKF säljer fastigheter för bostadsbebyggelse i Rystad och Berga.
Tomter i Rystad I samband med nedläggningen av Rystad skola är en ny detaljplan beslutad vilken innebär att fem stycken villatomter har styckats av. Dessa är nu ute för försäljnin... »
09-jun-2006
 
LKF säljer fd Rystad skola
I samband med att den nya skolan i Ekängen färdigstäldes upphörde verksamheten i Rystad skola. Detaljplanen är nu ändrad och LKF kan därmed sälja den fd skolbyggnaden som bostad.
Byggnaden ligger på en uppvuxen och vacker tomt på 2400 kvm (avstyckning pågår). Fastigheten säljs i samarbete med Skandiamäklarna. Länk till annonsen » »
08-jun-2006
 
Wattjakten avgjord
- Vi ville att det skulle vara roligt och litet annorlunda, inte bara fakta, säger eleverna i klass 6AB i Folkungaskolan, en av de vinnande skolklasserna i Wattjakten.
»
19-maj-2006
 
Både miljö och plånbok tjänar på minskad vattenför
LKF har utvärderat ett projekt för att hålla nere vattenförbrukningen. Vattensparande åtgärder har provats på tio förskolor med mycket lyckat resultat. Åtgärderna är relativt enkla och att spara vatten gynnar både milö och ekonomi.
Åtgärderna innebär att nya munstycken monteras på kranar och duschar samtidigt som en översyn görs för att åtgärda läckande kranar och toaletter. En nivåjustering genomförs också a... »
31-mar-2006
 
Högt kreditbetyg positivt för hyresgästerna
LKF har fått kreditbetyget AA- av Standard & Poor´s. Ett högt kreditbetyg innebär billigare upplåning för LKF, vilket på sikt ger förutsättningar för att hålla hyrorna nere.  
– Vårt kreditbetyg är högst i Sverige bland de kommunala bolagen. Det höga betyget gör att vi kan låna upp pengar till längre marginaler, berättar Jonas Johansson, ekonomichef på L... »
31-mar-2006
 
Spännande möte med hockeyspelare för Agenda 21-vin
– Vi jobbade hårt för att vinna, berättar Tim Samuelsson från klass 4D i Tokarpsskolan. – Vi vann andrapriset, förtydligar klasskompisen Erik Tilly glatt.
  Tim, Erik och deras klasskamrater deltog i Agenda 21-jakten, en tävling som arrangeras för femte året i rad av Agenda 21-kontoret tillsammans med LKF, Stångåstaden, Teknisk... »
29-mar-2006
 
Ett fräschare konserthus möter besökarna
– Just nu pågår en upprustning av interiören i Linköpings konserthus, berättar Henrik Petterson på LKF. Huset är närmare 20 år gammalt och vi vill modernisera de utrymmen som besökarna möter.
Den största skillnaden jämfört med tidigare blir färgsättningen, som fram till nu speglat det mode som rådde på 1980-talet. De genomgående gula tonerna ersätts av vita kulörer som ... »
27-mar-2006
 
Ingen oljeuppvärmning 2008
Enligt LKFs nya miljömål om oljeuppvärmning ska företaget klara sig helt utan fossil olja efter 2008.
För att lyckas med detta krävs en målmedveten satsning på konverteringar till alternativa bränslen.   – Arbetet med att byta ut fossila bränslen mot miljövänliga alternativ... »
22-feb-2006
 
Slestadsskolan efter branden – nu är upphandlingen
Slestadsskolan i Lambohov härjades av en förödande brand i början av sommaren förra året som förstörde byggnaden totalt. Upphandlingen om återuppbyggnaden är nu avslutad och till hösten ska det nya skolhuset slå upp sina portar.
Efter stor förödelse och mycket besvikelse från elever och föräldrar över vad som drabbat deras skola, står det nu klart med en plan för återuppbyggnaden av Slestadsskolan. Byg... »
13-feb-2006
 
LKFs hälsoarbete certifierat
Under det gångna året har LKF tagit fram en handlingsplan för personalens fysiska och psykiska välbefinnande.
Arbetet har lett till att LKF nu blivit hälsocertifierade av Korphälsan och Statens folkhälsoinstitut.   – Vi satte som mål att bli hälsocertifierade och efter mindre än et... »
07-feb-2006
 
Wattjakten är igång!
Wattjägare över hela Linköpings kommun jobbar nu för fullt med sina bidrag till Wattjakten.  
39 anmälningar kom in till sista anmälningsdagen för energitävlingen Wattjakten. Finns det fler som vill anmäla sig så är LKF inte omöjliga. Alla får delataga i tävlingen men gen... »
07-feb-2006
 
Ny teknik för brandlarm utprovas
LKF testar nu en ny teknik för överföring av brandlarm på två olika Linköpingsskolor.
Istället för speciellt inhyrda telefonledningar och mellanhänder i Norrköping, går larmen nu blixtsnabbt via sammankopplade datanät direkt till Linköpings Räddningstjänst.  ... »
05-jan-2006
 
Enklare planering av underhåll
Under år 2006 kommer LKF att satsa drygt 50 miljoner kronor på underhåll av fastighetsbeståndet.
I år finns två nyheter som underlättar och förbättrar planeringen av underhållet: Magnus Jareland och Summarum.   – Summarum är ett datasystem som designats för just fastigh... »
05-jan-2006
 
LKF bygger ny förskola i Ekängen
Efter en upphandling av kommunen har LKF fått i uppdrag att bygga en ny förskola i södra Ekängen.
Efter en upphandling av kommunen har LKF fått i uppdrag att bygga en ny förskola i södra Ekängen. Arbetet påbörjas i januari och förskolan ska vara klar till augusti 2006.   ... »
05-jan-2006
 
Vi skänker BRIS en tanke
Vi vill tacka alla kunder, samarbetspartners och leveranörer för det gångna året
Under julen skapar vi utrymme för barn att få hjälp - din julklapp går till BRIS. Hoppas du får en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Önskar vi på LKF »
20-dec-2005
 
Wattjakten – bli en energijägare
Skoltävlingen "Wattjakten – bli en energijägare" är ett initiativ från Linköpings Kommunala Fastigheter AB, LKF, med syfte att uppmärksamma den yngre generationen på vikten av att spara energi.
Wattjakten är en tävling för elever i grundskolor i Linköpings Kommun där LKF är hyresvärd. Tävlingen har tre inriktningar, årskurserna 1-3, 4-6 samt 7-9. Energifrågor, och därme... »
16-dec-2005
 
Mer matglädje i nyrenoverade kök
LKF har tillsammans med miljökontoret och LK Kost tagit fram en plan för renoveringar av skolköken. Under sommaren och hösten har två kök renoverats och minst fem står på tur nästa år.
- Grunden till projektet är nya krav på att tillagning av mat och diskning måste vara separerade. Tanken är att minimera risken för att bakterier överförs från disken till den nya ... »
30-nov-2005
 
LKF miljödeklarerar samtliga fastigheter
En sund inomhusmiljö är viktig för både hälsa och trivsel. LKF har som ambition att miljödeklarera företagets samtliga fastigheter, för att kunna åtgärda eventuella brister och försäkra sig om att inomhusmiljön håller god standard.
Vi granskar bland annat ventilation, radon, fukt och mögel, berättar Jenny Österman som är miljösamordnare på LKF. I de fall vi hittar brister gör vi antingen åtgärder direkt eller... »
29-nov-2005
 
Kundportal förenklar för LKFs hyresgäster
LKFs nya kundportal är sjösatt! På portalen kan hyresgästerna bland annat få information om miljödeklarationer, besiktningar och energistatistik för sina fastigheter.
På sikt kommer det även finnas möjlighet att göra felanmälningar och granska ritningar.   - Syftet med portalen är att våra hyresgäster på ett enkelt sätt ska kunna hämt... »
29-nov-2005
 
Skolelever blir energijägare
LKF bjuder in alla skolelever från låg- till högstadium att delta i Wattjakten! Det är en tävling med fina priser där eleverna får lära sig att bli energijägare. De får tävla enskilt, i grupp eller hela klassen tillsammans.
– Syftet är att öka kunskapen kring energifrågor och inspirera till förändrade beteenden både hemma och i skolan, berättar Jenny Österman, miljösamordnare på LKF. Det är samtidigt ... »
29-nov-2005
 
Trivs i skolan
”Trivs i skolan” är ett samarbetsprojekt mellan LKF och skolor i kommunen. Syftet är att involvera elever, lärare och föräldrar på skolorna i olika projekt och öka känslan av tillhörighet, trivsel och ”hemmakänsla”.
Projekten handlar oftast om arbeten på skolgårdar, men kan också vara projekt för inomhusmiljön. LKF står som regel för material och kostnader för handledning från entreprenörer.... »
25-nov-2005