Tillsammans för flickfotbollen i Linköping

Dam- och flickfotbollsföreningen BK Tinnis sätter tillsammans med Lejonfastigheter fokus på tjejerna i Berga. Lördagen den 20 maj genomförs BK Tinnisdagen på Skarpans IP.

Genom en gemensam satsning vill vi erbjuda fler tjejer i Berga med omnejd möjligheten att träna och spela fotboll. Fotboll är så mycket mer än bara det som sker på planen. Fotbollen ger en gemenskap och möjlighet att få utveckla sina förmågor såsom samarbete, självkänsla och ansvarstagande. 

Tillsammans arbetar BK Tinnis och Lejonfastigheter för en ökad mångfald och integration. Att få fler tjejer att komma i rörelse, få dem att må bättre och hitta glädjen och gemenskapen i motion, idrott och föreningsliv, ser vi som ett sätt att ta samhällsansvar.

BK Tinnisdagen på Skarpans IP, den 20 maj, är en fotbollsdag för tjejer mellan 6-15 år som vill prova på att spela fotboll – eller som redan spelar men vill utveckla sitt spel. Det kommer att vara lekfulla fotbollsövningar, ledda av klubbens seniorspelare, fika och en härlig inramning för spelare, föräldrar och syskon. 

Läs pressmeddelandet här. 

Läs vidare här om BK Tinnisdagen 2016. 

Publicerad 16-maj-2017 av LINKOM\hahbor