Bulletinen 2 2018

Bulletinen är ett nyhetsbrev från Lejonfastigheter. Här berättar vi om aktuella projekt och andra nyheter.

​Tinnerbäcksbadet är öppet

Badsjön och utomhusbassängen på Tinnerbäcksbadet är öppna varje dag fram till den 19 augusti. Simhallen och äventyrsbadet håller stängt 18 juni–12 augusti. Då passar vi på att göra underhållsarbeten så att det blir fint och fräscht tills Linköpingsborna vill bada inomhus igen.

I Ljungsbro fritidscenter fortsätter vi renoveringarna. I sommar arbetar vi med tak och väggar i simhallen. Därför är simhallen stängd 18 juni–12 augusti.

Kom till Stadsfesten 25 augusti

Det är stadsfest i Linköping den 21–26 augusti. Då fylls staden av aktiviteter för alla åldrar – musik, kultur, sport, matmarknad och mycket mer.

Lördagen den 25 augusti finns Lejonfastigheter på Stora Torget tillsammans med Tekniska Verken. Vårt tema är solceller. Vi bjuder på solcellspyssel och rolig teater för barnen – Sortera mera med Trille, Trolle, Trall. Du kan också titta på modevisning med second hand-kläder. Välkommen!

Allt om Stadsfesten kan du läsa hos Visit Linköping.

30 ungdomar får sommarjobb

Tillsammans med våra driftentreprenörer och Linköpings kommun erbjuder vi arbete under sommarlovet. Ungdomarna hjälper framför allt till med trädgårds- och markskötsel. Thormans, Green Landscaping och L&T erbjuder tio platser vardera, fördelade på perioder om 3–4 veckor under skolans sommarlov.

Sommarjobbsprojektet är en del i vårt arbete med samhällsnytta och social hållbarhet. Projektet och våra entreprenörers engagemang ger en värdefull samhällsinsats och bidrar till att trettio unga Linköpingsbor får en utvecklande och intressant sommar.

Administrationen av projektet sköts av Jobb- och kunskapstorget på Linköpings kommun.

Vi sparar energi under sommarlovet

När skolor och förskolor står tomma sätter vi ventilation och andra system på låg effekt. Det sparar mycket energi. Här är några spartips som du som arbetar i skolan kan tänka på inför ledigheten:

  • Se till att alla lampor är släckta
  • Stäng av alla kopiatorer, datorer, skärmar och andra apparater
  • Gör en extra kontroll av droppande kranar och WC – om du ser något fel, gör en felanmälan innan du tar ledigt.

En ny räddningsstation i Ulrika

Den gamla räddningsstationen är omodern och nedgången och alldeles för liten för dagens brandbilar. Diskussioner om att bygga en ny har pågått under många år. En försening berodde på att platsen för bygget ändrades, med nytt detaljplanearbete som följd. När så upphandlingen gjordes blev prislappen alltför hög och bygget sköts på framtiden ännu en gång. Nu har vi vridit och vänt på planerna i samråd med Räddningstjänsten, och äntligen kommit till byggstart. Totalentreprenör för bygget är Åhlin & Ekeroth AB och hyresgäst blir Linköpings kommun. Räddningsstationen beräknas stå klar till årsskiftet.

Vi önskar er alla en fortsatt härlig sommar!

Bulletinen skickas per e-post till våra kunder, leverantörer och andra kontakter.

Vill du prenumerera? Skicka ett meddelande.

Publicerad 13 juni 2018