För dig som är student

Som studentmedarbetare hos Lejonfastigheter kan du utveckla din kompetens, samtidigt som du har alla möjligheter att bidra till vår utveckling och framgång.

I ett samarbete med Linköpings universitet erbjuder Lejonfastigheter en möjlighet att bli studentmedarbetare. Du som söker ska vara student till Högskoleingenjör i byggnadsteknik vid Linköpings universitet. Du ska till att påbörja eller ha påbörjat det sista utbildningsåret.

Som studentmedarbetare utför du ett uppdrag – du får arbetslivserfarenhet och vi får nytta av din kompetens. Du arbetar ungefär en dag i veckan parallellt med dina studier. Du får betalt för ditt arbete genom timanställning och kommer att ha en handledare under hela projekttiden.

Vi har för närvarande inga platser lediga för studentmedarbetare men du är välkommen att söka nästa gång vi utannonserar tjänster!

Vi kan tyvärr inte ta emot spontanansökningar.

 

 Viktor: För mig ledde studentmedarbetet till ett examensjobb

Jag var Lejonfastigheters första studentmedarbetare, under 20162017, och kunde önska det jag ville inrikta mig mot. Det har varit lärorikt och roligt.

Viktors inriktning har varit projektledning och han är tacksam för bra handledning av Lejonfastigheters projektchef Jonas Björklund. Arbetsuppgifterna har varierat en del har varit styrda, en del helt på egen hand.

Jag har hela tiden haft en tydlig koppling mellan studierna och jobbet. En röd tråd som ger en fördel i utbildningen, för jag känner igen begrepp och processer. Det är en stor vinning.

Pusslat
Viktor har läst till högskoleingenjör i byggteknik vid Linköpings universitets filial i Norrköping. Det är ett treårigt mastersprogram. När chansen att bli studentmedarbetare dök upp tvekade han aldrig.

Erfarenhet är alltid eftertraktat och här ges man det, och får chansen att prova på yrket före examen. För mig har det varit mycket bra.

Han har pusslat ihop studier på 100 procent, 25 procent jobb hos Lejonfastigheter med livet som tvåbarnsförälder boende i Svärtinge.

Får jag ihop det får alla det. Visst att det kan verka avskräckande att studierna är i Norrköping men studentmedarbetarskapet sker i Linköping. Men vi får betalt för jobbet och fokus är ju på att klara utbildningen så alla visar förståelse och stöttar en.

Öppnar dörrar
Viktors år på Lejonfastigheter resulterade i hans examensarbete, även om det inte ingår i studentmedarbetaruppdraget. Hans idé godkändes av skolan och av Lejonfastigheter och ämnet var ”Effekter av VDC i offentlig förvaltning”. VDC står för Virtual Design & Construction och handlar om hur vi digitaliserar byggprocessen, och hur vi kan utnyttja information i processen för att underlätta förvaltningen av fastigheterna.

Det visar att året som studentmedarbetare kan leda till vad som helst, så funderar du på det är det bara att hoppa på. Förutom lön och en värdefull rad i cv:t ger det dig kunskap, ett stort kontaktnät och inblick i olika delar av yrket. Studentmedarbetaråret öppnar dörrar.

Dessutom är det roligt på Lejonfastigheter, det är en härlig gemenskap och från första dagen kände jag mig som en i gänget. Det är viktigt.

Viktor Larsson gick direkt från skolbänken, via studentmedarbetaråret på Lejonfastigheter, till en tillsvidaretjänst på ett byggföretag i Norrköping.