Nu bygger vi den nya simhallen!

I början av mars kom det besked som många av oss har väntat på – den nya simhallen byggs vid Folkungavallen. Anläggningen kommer att bli ett av Linköpings allra största byggprojekt och utgöra den centrala punkten i en helt ny stadsdel.

​I vått och torrt

Simhallen ska locka till simsport och motion och även vara ett attraktivt besöksmål för bad, lek och rekreation. Ett flertal större bassänger planeras: En 50- och en 25-metersbassäng för tränings-, tävlings- och motionssim, en separat hoppbassäng, en undervisningsbassäng, en rehabbassäng och ett upplevelsebad. Här kommer också att finnas plats för relax, med bastu och bubbelpooler. Byggnaden ska få en tydlig koppling till Tinnerbäcksbadets badsjö så att man sommartid ska kunna röra sig mellan simhallen och utebadet. Utöver det våta utbudet kommer anläggningen att utrustas med gym, gruppträningsrum och behandlingsrum, lokaler för personal, samt servering och kiosk.

 Ett flertal större bassänger planeras i den nya simanläggningen, bland annat en 50-metersbassäng med flexibla funktioner.

Tidplan

Lejonfastigheter har i dagarna påbörjat entreprenadupphandling, en process som kommer att pågå fram till den 3 maj. När det är klubbat och klart är planen att ett första spadtag ska tas innan midsommar. Men det dröjer lite till innan det är dags att ta på badkläderna. Först sommaren 2022 beräknas Linköpings nya fina simhall stå klar.