Möt Sara, studentmedarbetare vårterminen 2019!

Sara Vaghult har alltid brunnit för hållbarhet och teknik, och visste tidigt att hon ville arbeta med dessa frågor. Civilingenjörsprogrammet Energi Miljö Management lockade henne till Linköping och via exjobbet hamnade hon så småningom hos Lejonfastigheter.

– Min kurskamrat Anna var redan anställd som studentmedarbetare och hade en idé om ett exjobb som vi kunde göra just här, som rörde skolfastigheters energianvändning. Det lät intressant så jag sa ja direkt.

Från exjobb till anställning

Exjobbet startade efter jullovet och Sara introducerades i Lejonfastigheters verksamhet. Ganska snart blev det tydligt att det fanns fler spännande projekt att engagera sig i.
– Anna och jag insåg att vi kunde göra betydligt mer i företaget om vi båda var studentmedarbetare. Lyckligtvis såg även Lejonfastigheter potentialen i detta, så jag fick en anställning på 25 procent fram till sista maj.

Många projekt

Sara arbetar dels med ett projekt där hon ser över hyresavtalen vad gäller kostnader för elanvändning, dels ett som rör ventilation och energibesparing i kunskapshus. I ett tredje projekt kartlägger hon satsningar på solel, vilka fastigheter som kan vara lämpliga och vilka ekonomiska stöd som kan sökas.
– Alla dessa är intressanta på sina sätt. Jag kanske inte hinner bli helt klar, eftersom jag dessutom har ett exjobb att skriva, men när jag slutar kan jag lämna över underlag som förhoppningsvis sparar tid och resurser för dem som ska ta detta vidare inom bolaget.

Sara tycker att hon får ett jättebra stöd i sina projekt och framhåller särskilt det engagemang och den kunskap som finns i huset.
– Det är också mycket gemenskap och skratt på kontoret. Under studietiden har jag ju vant mig vid att sitta själv och fokusera, men här är många sociala och vill fika och prata. Det är väldigt kul!

Kvar i Linköping

Framöver vill Sara fortsätta att arbeta med energi, helst som konsult där hon får jobba med olika bolag och aktörer.
– Jag stannar gärna i Linköping. Det är en spännande region och genom mitt jobb här på Lejonfastigheter vet jag att kommunen är engagerad i hållbarhetsfrågor. Och så är det en mysig stad. Vi får se vad det blir. Men först ska jag njuta lite av mitt sista sommarlov!